Berger  (Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS)
Berger (Foto: DOMINIC EBENBICHLER/REUTERS)

Nytt Berger-show

Men Norge rotet seg likevel bort på skiskytterstafetten.

I den siste konkurransen før jul var forventningene til de norske skiskytterne - som i går - lunke på forhånd.

Et norsk lag bestående av Alexander Os, Halvard Hanevold, Lars Berger og Hans Martin Gjedrem var ikke ventet å kjempe om seieren.

Tross gårsdagens fantastiske dobbeltseier: Noen førsteplass var Norge heller aldri nærheten av søndag. Med Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen hjemme på juleferie, forsvant håpet om seier hen allerede på første etappe.

Alexander Os vekslet ut som nummer 22 - 1.23,4 bak ledende Tsjekkia. Stillingen var ikke særlig mye lysere da gårsdagens skuddfantom Lars Berger staket ut på tredje etappe.

Den femte skytingen gikk heller ikke veien. Berger måtte tåle tre bom og en strafferunde i liggende. Gårsdagens ti strake treff virket som et tilfeldig blaff.

Men det var før Berger skjerpet seg på stående. I rekordfart forsvant blinkene på rad, og Norge var plutselig tilbake i medaljestriden da Hans Martin Gjedrem vekslet ut som fjerdemann til siste etappe.

Der maktet imidlertid ikke Norge å følge opp. Østerrike tok en enkel seier, 1.54,7 foran et norsk lag henvist til 7. plass.

Sverige ble nummer to, mens Frankrike kapret tredjeplassen. Tyskland ble nummer fire.