José Mourinho  (Foto: LUCA BRUNO/AP)
José Mourinho (Foto: LUCA BRUNO/AP)
NYE GULLKORN: Fra Jose Mourinho  (Foto: DANIEL DAL ZENNARO/EPA)
NYE GULLKORN: Fra Jose Mourinho (Foto: DANIEL DAL ZENNARO/EPA)

Vil ha Rooney utestengt

José Mourinho mener Rooney burde ilegges karantene for grisetakling.

Inter-trener José Mourinho gleder seg til å møte Manchester United i 16. delsfinalen i Champions League, men er ikke fornøyd med at United-angriperen Wayne Rooney får spille kampen.

Mener UEFA er inkonsekvent
Han mener Rooney fortjente rødt kort og utestengelse for stemplingen av Kasper Risgård i oppgjøret mellom Aalborg og United i den siste kampen av CL-gruppespillet.

Portugiseren tenker tilbake til 2005 da han var Chelsea-manager og Michael Essien ble utestengt i tre kamper etter at UEFA hadde vurdert videobevis av en episode mellom Essien og Liverpools Dietmar Hamann.

- Da jeg var i Chelsea ble Michael Essien utestengt i tre kamper, og kunne derfor ikke spilte de to kampene mot Barcelona. Det samme skjedde ikke i forrige uke med Rooney, så han er tilgjengelig for spill mot oss i sluttspillet. Men jeg aksepterer alt dette, ettersom det er en konsekvens av reglene, sier Mourinho til The Sun.

Hyller Old Trafford
Den kontroversielle Inter-bossen gleder seg til å komme tilbake til engelsk jord, og benytter anledningen til å hylle Uniteds hjemmebane.

- Det er fascinerende å spille mot Manchester United, de regjerende mestrene. Det vil bli fantastisk i den andre kampen på et fantastisk stadion (Old Trafford, journ. anm.), men det vil også bli et fantastisk oppgjør på vår hjemmebane, San Siro, sier «The Special One».

Han er imidlertid ikke redd for å bli slått ut av United.

- Jeg håpet på United fordi jeg ønsket å møte de beste. De er regjerende mestere av Europa og har muligheten til å bli verdensmestere, sier han.

Se Quito - Mancester United i VM-finalen for klubblag i TV 2 Sportens LIVESENTER på søndag fra kl. 11.20