Valuev Holyfield2 (Foto: ARND WIEGMANN, © AW/AA)
Valuev Holyfield2 (Foto: ARND WIEGMANN, © AW/AA)

- Håper ikke han dør

Svensk sportskommentator frykter at Nikolaj Valuev vil ødelegge Evander Holyfield.

Sportskommentator i Aftonbladets sportsutgave, Stefan Alfelt frykter det verste foran kveldens tungvektsmatch mellom den russiske kolossen Nikolaj Valujev og den falmende amerikanske legenden Evander Holyfield.

Se Nikolaj Valujev vs. Evander Holyfield på TV 2 SPORT eller i TV 2 Sportens livesenter lørdag 20. desember (sendingen starter kl. 1900)

Ikke sulten nok
Han mener Holyfields comeback i en alder av 46 år er et desperat forsøk på å tjene penger til et boliglån på flere titalls millioner kroner.

Han tror amerikaneren kun deltar i kveldens kamp for pengenes skyld. Det frykter han kan bli skjebnesvangert for mannen som fire ganger tidligere har blitt tungvektsmester.

«En proffbokser som bokser for å få inn raske penger, drives ikke av den nødvendige sulten som bare går ut på å beseire sin neste motstander. Holyfield går inn i ringen mot Valujev for å tjene et nødvendig levebrød og det er aldri nok om man skal klare å prestere en hensynsløs offensiv og et kaldt kalkulert defensiv mot en motstander som drives av å vinne akkurat denne kampen for å kunne fortsette karrieren» skriver Alfelt.

- Desperat
Den russiske kjempen veier hele 44 kilo mer enn Holyfield og er dessuten elleve år yngre. Alfelt frykter at dagens kamp kan bli en «katastrofe» for boksingen.

Les mer: 44 kilo i minus

«Holyfield er ikke rask, ikke slagkraftig, ikke ung - og først og fremst ikke sulten. Han er desperat. Jeg håper ikke at det blir hans død» avslutter sportskommentatoren.

Holeyfield selv frykter imidlertid ikke for egen helse.

- Jeg har bokset i 38 år og vet hva jeg driver med, sier amerikaneren.