Nav: – Vi ansatte nesten ukontrollert

Til tross for ansettelsesstopp og uten dekning i budsjettene, ansatte Nav i Hordaland hele 80 personer flere enn det var ressurser til.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen/Oslo (NTB): Nå risikerer mange av de ansatte i Nav selv å miste jobbene, etter at etaten har brukt 20 millioner kroner mer enn den skulle hittil i år. Reduksjonen i antall ansatte skjer samtidig med at tallene for arbeidsledighet stiger, skriver Bergens Tidende.

Direktør Paal Fennell i Nav Hordaland redegjorde for underskuddet og de mange ukontrollerte ansettelsene i et julebrev til de ansatte. Selv om det var innført ansettelsesstopp i september, fortsatte nyansettelsene i organisasjonen.

– Det får vi svi for nå. Dette er en strafferunde vi må gå fordi vi ansatte folk nesten ukontrollert i en periode tidligere i år, sier Fennell.

– Sinte og forbannet
Samtidig som Fennell roser de ansatte for å ha fått bukt med etterslep i saksbehandlingen, sier han at det ukontrollerte overforbruket ikke kan fortsette.

– Dere må gjerne være sinte og forbannet over at det er sånn som jeg her beskriver i Hordaland. Det har jeg også vært, skriver Fennell som tiltrådte som direktør i august.

Han sier det ikke vil bli foretatt kutt av faste stillinger, men at vikarer og personer i kortvarige engasjementer trolig vil miste jobben. Dersom ikke noe gjøres, vil underskuddet for Nav Hordaland i 2009 ende på 40 millioner kroner.

Tunge grep
Nav Hordaland har totalt 820 ansatte og årlig budsjett på 335 millioner kroner.

– Det er ganske mye med 80 ansatte som de ikke har budsjett til. Det har nok vært et sterkt ønske om å få unna saker, og de har ikke hatt god nok oversikt over forbruket, sier Yngvar Åsholt, direktør for fylkesleddet i Nav sentralt.

Han sier til Bergens Tidende at de ansatte må være forberedt på at det kan bli nødvendig med «tunge og vanskelige grep». (©NTB)