Save the last dance
Save the last dance

Dansefeber

"Saturday Night Fever" møter "Dirty Dancing" i denne danse- og ungdomsfilmen om ballettdanseren Sara og hip hop-eren Derek.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sara har viet sitt liv til ballett, mens Derek danser hip hop. Lidenskapen for dansen har de felles, og snart også lidenskapen for hverandre.

Sara (Julia Stiles) er en hvit middelklassejente fra en typisk amerikansk småby. Hele livet har hun hatt ett mål: Å komme inn på ballettlinjen på prestisjefylte Juilliard.

Når moren dør i en bilulykke, dropper hun imidlertid planene og legger dansen på hylla. Hun flytter til faren Roy (Terry Kinney), en jazzmusiker i urbane Chicago. Der begynner hun på ny skole, totalt annerledes fra den hun er vant med, og med kun svarte elever.

Det er ikke lett å tilpasse seg som den eneste hvite på skolen, men via den nye venninnen Chenille (Kerry Washington), blir hun introdusert i miljøet. Hun blir også kjent med Chenilles bror, Derek (Sean Patrick Thomas). Han er en av skolens mest populære elever, og kronprinsen på det lokale hip hop-utestedet Stepps. Sammen utforsker de dansen, og det oppstår romantiske følelser mellom de to.

Paret finner raskt ut at kjærligheten til hverandre møter mye motstand, og kan ødelegge både Dereks håp om et bedre liv og Saras drømmer om et liv med ballett.

På TV 2 Zebra søndag 21. desember kl. 20.00.

Se også:

Film: Olsenbanden - Operasjon Egon på TV 2 søndag kl. 12.35.

«Pastor på prøve» på TV 2 søndag kl. 18.00.

«Labyrint» på TV 2 søndag kl. 21.45.

Julekonsert med «The Mormon Tabernacle Choir» på NRK1 søndag kl. 20.15.