lars berger
lars berger

Her går bragden opp for Berger

Alexander Os var i ferd med å skøyte seg til karrierens første verdenscupseier noensinne. Men så kom Lars Berger - og sikret dobbelt norsk!

Med Emil Hegle Svendsen og Ole Einar Bjørndalen hjemme på fremskutt juleferie, øynet få en gedigen norsk opptur i Hochfilzen lørdag.

De tok alle grundig feil.

I kongen og kronprinsens fravær, viste Alexander Os og Lars Berger at det er bredde også bak de to største stjernene på herresiden i norsk skiskyting.

Høydramatisk
Men en strafferunde, feide Fauske-gutten Alexander Os (28) inn til det som lenge fremsto som karrierens første verdenscupseier på lørdagens skiskyttersprint.

Tiden 26.01,0 holdt til å skyve samtlige konkurrenter bak seg på resultattavlen etter ti kilometer i tett snødrev i Østerrike.

Helt til overraskelsen Lars Berger kom som en vind bakfra.

Alexander Os  (Foto: KERSTIN JOENSSON/AP)
Alexander Os (Foto: KERSTIN JOENSSON/AP)

Da hadde Os allerede bitt negler etter duellen med Dmitrij Jarosjenko. Russeren senket samtlige av sine ti blinker og la på siste sløyfe med et forsprang på rundt seks sekunder.

Ledelsen økte så til ni sekunder, før Os begynte å knappe innpå. Jarotsjenko skøytet som febrilsk på oppløpet, men måtte se Os snike seg kun 1,9 sekunder foran.

Berger er tilbake
I målområdet øynet nordmannen sin første verdenscupseier - helt til Lars Berger plutselig - og ut av intet - fant fram storformen på standplass.

Berger fosset frem i sporet, traff på ti av ti skudd og staket som den gamle langrennsgutten han er. I mål slo han Os med hele 37,9 sekunder, og sikret dobbelt norsk.

- Det var ikke supert teknisk gjennomført, men jeg hadde lykken på min side. Jeg tror det er 14 år siden sist jeg skjøt fullt, sier Berger til NRK.

Seieren er Bergers første i verdenscupen siden 2004. Lørdagens triumf var hans fjerde i karrieren, og alle er kommet i sprint.

Berger ble vraket fra landslaget foran årets sesong etter dårlige resultater sist vinter og går for rekruttlandslaget som ledes av Raphael Poiree og Egil Gjelland.

Saken oppdateres!