Beckham son Cruz and holding the hand of his other son Romeo (Foto: Scanpix/AP)
Beckham son Cruz and holding the hand of his other son Romeo (Foto: Scanpix/AP)

Sirkus Beckham har landet

Tusenvis av fans ventet å møte opp til David Beckhams første pressekonferanse i Italia.

Det engelske fotballikonet David Beckham (33) skriver nok et kapittel i sin lange fotballkarriere når han lørdag kveld klokken 19 lokal tid spaserer ut til sitt første møte med italiensk fotball.

Landet i Milano
Beckham ankom Milano lørdag morgen, hvor han i dag har gjennomgått en medisinsk test. Selve mediesirkuset ruller først i gang på et fullstappet pressesenter på San Siro i kveld.

Tusenvis av fans ventes å møte opp i håp om å få et glimt av den utleide Major League Soccer-soldaten.

- Vil til VM
Becks har uttalt at flyttelasset tilbake til Europa fra USA delvis er motivert av et sterkt ønske om å spille seg inn på det engelske landslaget til VM i Sør-Afrika i 2010.

En skade på midtbanekonkurrent Gennaro Gattuso gjør utsiktene til spill langt lysere for den tidligere Manchester United- og Real Madrid-stjernen.

- Jeg kommer til å følge med på ham. Hvis han spiller for Milan, er alt mulig, sier landslagstrener Fabio Capello om Beckhams muligheter for å igjen tre tre løver over hodet.

- Men om han sitter på benken, er det uaktuelt, understreker den tidligere AC Milan-treneren overfor Sky TV ifølge Sportinglife.

Beckhams (Foto: Scanpix/AP)
Beckhams (Foto: Scanpix/AP)

Roses av rival
Med fire mesterskap som sjef for nettopp Milan, vet Capello bedre enn de fleste hva som venter sirkus Beckham i støvellandet.

Det samme gjør den skadde ringreven Gattuso, som tross økt konkurranse ikke har noen problemer med å ønske David Beckham velkommen til motebyen.

Men han hadde ønsket av overgangen ble gjort mer permanent. Beckham skal etter planen dra tilbake til Los Angeles i mars, når den amerikanske serien starter opp igjen.

- Det er litt rart. Kanskje hadde det vært bedre om avtalen gjaldt ut sesongen. La oss si at storspiller og finner seg til rette, før han må reise videre. Det ville såre meg og det ville såre fansen, tror Gattuso.

Midtbaneterrieren har nemlig stor tro på Becks' kvaliteter.

- David Beckham har redefinert hva man kaller en fotballspiller. Han er vant med alt nå etter de to siste årene. Om han gjør et godt inntrykk, ville det ikke overraske meg, påstår Gattuso.

Tilbake til jul
Beckham er ventet å bli værende i Milano for å se sin nye klubb møte Udinese på San Siro søndag kveld, før turen går hjem til England for julefeiring med familien.