TILTALT FOR MORD: Genevieve Lhermitte er tiltalt for å ha drept sine fem barn med kniv.  (Foto: YVES HERMAN/REUTERS)
TILTALT FOR MORD: Genevieve Lhermitte er tiltalt for å ha drept sine fem barn med kniv. (Foto: YVES HERMAN/REUTERS)

Funnet skyldig i femdobbelt barnedrap

Genevieve (42) risikerer fengsel på livstid for å ha skåret over strupene på sine fire døtre og deres bror.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag avsa en jury i Nivelles 3 mil sør for Brussel kjennelse for at Genevieve Lhermitte er skyldig i overlagt drap. Hun var fullstendig klar over hva hun gjorde og er derfor strafferettslig ansvarlig, het det i kjennelsen.

Bildet viser bevismateriale mot Genevieve Lhermitte. Knivene skal ha blitt brukt til å ta livet av hennes fem barn.  (Foto: YVES HERMAN/REUTERS)
Bildet viser bevismateriale mot Genevieve Lhermitte. Knivene skal ha blitt brukt til å ta livet av hennes fem barn. (Foto: YVES HERMAN/REUTERS)
Forsvaret hadde ført vitner som sådde tvil om Lhermitte var tilregnelig i lovens forstand. Drapene skjedde i februar 2007, få timer før barnas far, Lhermittes ektemann, var ventet hjem fra en reise til Marokko.

Lhermitte ropte barna opp til seg i husets andre etasje ett for ett og drepte dem med kniv, før hun la dem i sengene deres med kosedyr i armene. Deretter knivstakk hun seg selv i brystet, før hun ringte etter ambulanse.

Hun viste ingen tegn til bevegelse da hun ventet på kjennelsen fredag. Under rettssaken forklarte hun at hun var brakt ut av fatning av forholdet til en venn av familien, som bodde i det samme huset i Nivelles.

(©NTB)