jaeren_680 (Foto: TV 2)
jaeren_680 (Foto: TV 2)

- Kjørte over noe som lå i veien

En mann har meldt seg for politiet i forbindelse med bildrapet på Jæren i natt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen blir nå avhørt av politiet, opplyser politiet til TV 2 Nyhetene. Han meldte seg etter å ha hørt om dødsfallet i media.

- Kjørte over noe

- En mann fra Jæren kontaktet politiet i formiddag etter å ha sett saken i mediene det siste døgnet. Han sitter nå i avhør hos oss, sier lensmann i Hå, Oddvar Tengesdal, til TV 2 Nyhetene.

- Mannen har fortalt at han var i området i det aktuelle tidspunktet og at han kjørte på noe som lå i veien - uten å stoppe, forteller Tengesdal.

Personlig tragedie

Kvinnen ble i morgentimene funnet påkjørt og drept på Kydlandsvegen i Varhaug i Rogaland. Hun ble funnet midt i veibanen av et avisbud og politiet fikk meldingen klokken ti på fire i natt.

- Mannen er siktet i den form at det er tatt blodprøver av vedkommende og at bilen hans er beslaglagt, sier Tengesdal videre.

- Ikke siktet for drap eller uaktsomhet

Ved 20-tiden fredag opplyser politiadvokat Ann-Bjørg Ingebrigtsen ved Rogaland politikammer at mannen ikke er siktet for bildrap eller uaktsom kjøring og at det dreier seg om en personlig tragedie.

- Forholdet gjelder en tragisk hendelse. Av hensyn til parter i saken ønsker politiet ikke gå ut med ytterligere opplysninger i saken slik den står nå. Mannen som har meldt seg til politiet er siktet for overtredelse av veitrafikklovens paragraf 12. Han er ikke siktet for bildrap eller uaktsom kjøring, skriver hun i en pressemelding.

Paragraf 12 går på plikter ved trafikkuhell.