LOVE ACTUALLY: En av de koseligste julefilmene noen sinne.
LOVE ACTUALLY: En av de koseligste julefilmene noen sinne.

De beste julefilmene

Mangler du julestemning? Se en av disse filmene!

I de tidene vi lever i med global oppvarming og andre miljøtrusler er det ikke lenger sikkert at det blir en hvit jul. Hvis du sliter med å få julestemning på grunn av været eller har stresset litt for mye, kan jeg anbefale å se en eller flere av filmene under.

Hjemme Alene 1 (1990)

Kevin på 8 år befinner seg plutselig alene hjemme. Resten av familien har dratt på juleferie. Nå er det opp til han å forsvare huset mot «The Wet bandits.» Filmen er både morsom og tar for seg viktige tema som man skal tenke på i Julen.

Love Actually (2003)

Her møter vi 8 veldig forskjellige par. Vi møter parene under juleforbredelsene som byr på romantikk og konflikter. Det blir ikke mye mer romantisk og koselig enn dette. Her får vi se kjærlighet på alle måter kombinert med en god dose julestemning.

3 Nøtter til Askepott (1974)

Askepott lever som tjener for sin stemor og to stesøstre. Til tross for den motgangen hun har i livet sitt er hun god og pliktoppfyllende. Dette er en film som helst skal seesom morningen på selve juleaften. Hele filmen er dubbet av samme person noe som gir filmen enda mer sjarm.

Polarekspressen (2003)

En juleaften kommer det et magisk tog som tar med seg ett barn som har begynt å tvile på om Julenissen virkelig finnes. Toget tar han med til Nordpolen og hjemmet til Nissen. Dette er en film som handler om tror og kjærlighet. Perfekt for juletiden.

Grevinnen og Hovmesteren (1963)

Dette er kanskje ikke en spillefilm, men den gir deg julestemning.

Reisen til Julestjernen (1976)

Prinsesse Gulltopp forsvinner en jul fordi hun går ut for å finne julestjernen. Vismenn spår at hvis kongen finner julestjernen vil hans datter komme tilbake. Flere år etter kommer ett følge med en ung jente som heter sonja til byen. Hun tilbyr seg å finne julestjernen.

Elf (2003)

En mann som er blitt oppdratt og vokst opp med nissen sine alver på Nordpolen blir sent til USA for å finne sin virkelig far. Dette er en morsom film med enkel humor som nærmest er kjennetegnet til hovedrolle innhaveren Will Farrel.

Hjemme alene 2 (1992)

Nok en gang er Kevin alene. Denne gangen har han klart å komme seg til New York. Det som ser ut til å bli en herlig ferie uten mas og ansvar snur når Kevin igjen støter på «The Wet Bandits.» Dette er nok en juleklassiker.

Flåklypa Grand Prix (1975)

Er jo egentlig ikke en julefilm, men ettersom den har begynt å bli vist I julen har den sneket seg inn blant julefavorittene. Filmen handler om sykkelrepratør Reodor Felgen og hans venner Solan og Ludvig. De skal bygge en super bil og delta i «Flåklypa Grand Prix.» Her er ett klipp hvor den er på Engelsk.

Nightmare before christmas (1993)

Tim Burtons litt annerledes julefortelling har fengslet mange mennesker. Jack Skellington, kongen av «Halloweentown» oppdager «Christmas Town,» men forstår ikke helt konseptet.

Julen er ikke den samme uten disse filmene.

Har du noen innvendinger er det bare å kommentere nederst i saken.

God Jul!