BRETTSPILL: Ha det gøy med brettspill i jula!
BRETTSPILL: Ha det gøy med brettspill i jula!

Spill i jula

Du trenger ikke alltid en TV for å ha det gøy med spill.

Test ut brettspill i jula.

Risk

Risk er et spill som første gang ble gitt ut i 1957. Det er et brettspill for to til seks spillere, og blir spilt på et spillebrett med Napoleonstidens politiske kart over jorda. Målet med spillet er å bruke hærstyrkene sine til å få kontroll over alle territoriene spillebrettet er delt opp i. Risk er et strategispill der man kan lære seg forskjellige måter å gå frem på. Hvis du liker spill der du må konsentrere deg litt ekstra, er kanskje Risk noe for deg.

Spillet blir kanskje mer interessant hvis verdenskartet er byttet ut med Ringenes Herre-verdenen, Midgard?

Kokkelimonke

Dette spillet et er tøysespill for hele familien. Med tre til åtte spillere, hvorav én er spilleder, er det om og gjøre å lure motstanderne. Det finnes forskjellige kategorier og utgaver, men hovedpoenget er at du for eksempel får spørsmål om hva et fremmedord betyr, også må du komme på en forklaring. Den riktige forklaringen leses opp blant de som ikke stemmer, og poenget er å klare å gjette riktig selv, samtidig som du lurer de andre til å gjette din forklaring.

Her er det kun fantasien som setter grenser!

Trivial Pursuit

Spillet er et klassisk quizspill, der poenget er å få fylt spillebrikken sin med seks «kakestykker», for så å ta seg til midten av spillebrettet og svare riktig på minimum fire av seks spørsmål og vinne spillet. Det finnes i mange forskjellige utgaver og størrelser - de små utgavene, såkalte «Bite-size», finnes i blant annet i utgaver med Star Wars, Kjendiser, Fotball og 90-tallet, og det originale spillet finnes i flere utgaver, det også.

Samle familien i jula, spill på lag og se hvem som kan mest om ting! Det er både gøy og lærerikt.

Og - hvis brettspill kjeder seg, finnes flere av disse spillene i en eller annen elektronisk utgave; Trivial Pursuit finnes til både PC og mobiltelefon, og Risk kan du spille på nett, PC, Playstation, Gameboy eller Mac. Kos deg!

Waschera er tilbake på skjermen 5. januar - imens kan du lese oppdaterte saker på waschera.no!