Aksel Lund Svindal  (Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP)
Aksel Lund Svindal (Foto: ALESSANDRO TROVATI/AP)

Usikker Aksel etter trening

Aksel Lund Svindal ble slått av canadieren Erik Guay med 2,66 sekunder på trening i Val Gardena.

- På den første treningen onsdag var det ingen overraskelse at jeg endte et stykke ned på listen, for da visste jeg det ikke gikk særlig fort. Men i treningen i dag (torsdag) synes jeg ikke at jeg gjorde noen store feil. Jeg må bare innrømme at jeg er litt usikker. Jeg skjønner ikke helt hvorfor jeg skulle ende to-tre sekunder bak de beste, sa Svindal til NTB etter torsdagens andre treningsomgang i utfortraseen, der Erik Håker sikret Norge sin aller første verdenscupseier i utfor for nøyaktig 30 år siden.

- Jeg tok det ikke bevisst rolig i dag. Det var derfor ikke noe bevisst valg at jeg skulle ende så langt etter de beste. Nei, dette var ikke bra, slo Svindal fast.

Den tradisjonsrike utforrennet i Val Gardena går lørdag, og da starter Svindal i den røde trøya som tegn på at han leder utforcupen.

- Det er klart det betyr litt å starte i den røde trøya. Jeg blir nødt til å satse litt ekstra og gi på med det jeg har, sa han etter den litt skuffende 30.-plassen i torsdagens treningsomgang.

-Det er forskjell på trening og renn, og derfor har jeg et ganske avslappet forhold til dette, selv om det ikke har gått så veldig bra i de to treningsomgangene jeg har kjørt her nå, sa Svindal som la til at han vanligvis trives veldig godt i den såkalte Saslong-traseen.

NTB