djupedal_680 (Foto: SCANPIX)
djupedal_680 (Foto: SCANPIX)

SV-topp fikk særbehandling

Inge Ryan fikk fylkesmannsjobben i Nord-Trøndelag til fordel for Øystein Djupedal. Men sistnevnte får kanskje et plaster på såret.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kampen mellom SV-toppene Inge Ryan og Øystein Djupedal om fylkesmannsjobben i Nord-Trøndelag er over. Fredag blir Ryan utnevnt i stillingen.

Men også Djupedal kan bli fylkesmann. Han har fått lov til å søke jobben i Aust-Agder vel en måned etter at søknadsfristen gikk ut. Dette sjokkerer andre søkere som holdt seg innenfor søknadsfristen.

- Politisk kameraderi

Tidligere stortingsrepresentant for Frp og nåværende partileder for Demokratene, Vidar Kleppe, søkte stillingen som fylkesmann i Aust-Agder på ordinær måte. Han reagerer kraftig på det han ser på som politisk kameraderi.

- Om Øystein Kåre Djupedal blir fylkesmann i Aust-Agder når han har innlevert en søknad langt etter søknadsfristen, da vitner dette om politisk kameraderi på høyeste nivå, sier han til TV 2 Nyhetene.

Plaster på såret

Partikollegaene Ryan og Djupedal har kjempet mot hverandre om jobben som fylkesmann i Nord-Trøndelag. Begge de to trekker seg neste år fra Stortinget etter en lang karriere på SV-benken.

Djupedal trakk seg som kunnskapsminister i Stoltenberg II-regjeringen i oktober i fjor etter å ha mottatt massiv kritikk. Det kan tyde på at regjeringen prøver å gi Djupedal et plaster på såret ved å utnevne han til fylkesmann i Aust-Agder i stedet.

- Lukter svidd lang vei

Einar Gelius har også søkt på stillingen. Han mener dette vitner om dårlig politisk håndverk.

LES OGSÅ: - Lukter svidd lang vei

- Jeg ble veldig opprørt og jeg ble skuffet. Og jeg synes at dette er veldig dårlig politisk håndverk. Jeg synes statsråden må tenke seg om en gang til, sier han til TV 2 Nyhetene.

- Er dette for å løse et internt SV-problem når Ryan og Djupedal begge søker i Trøndelag og så får Djupedal som plaster på såret søke i sør?

- Ja, det er klart at dette lukter svidd lang vei, sier Gelius som føler seg lurt etter selv å ha fulgt vanlig søknadsprosedyre.

Han oppfordrer innbyggerne i Aust-Agder til å gjøre opprør.