NAV_680 (Foto: TV 2)
NAV_680 (Foto: TV 2)

Stor pågang hos NAV

3300 personer mistet jobben i desember. Arbeidsledigheten stiger kraftig og er nå 29 prosent høyere enn på samme tid i fjor. Bygg- og anleggsbransjen er hardest rammet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ringes og mailes mye til landets NAV kontorer i disse dager. Pågangen er stor selv om det er få som møter opp på kontorene.

- Fallhøyden kan være ganske stor når man mister jobben. Det er krevende og selv om det ikke er mange enda så er det ille for de det vedgår, sier Kjell Kristiansen, leder for NAV på Ullern i Oslo.

29 prosent økning

Dagens tall for arbeidsmarkedet var dystre og viste en kraftig økning i arbeidsledigheten. Sesongjusterte tall fra NAV viser at 3300 personer mistet jobben i desember. Fra i fjor har arbeidsledigheten økt med hele 29 prosent

- Vi ser en sterk vekst i ledigheten. Vi må tilbake til 1988 for den samme veksten, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie.

NAV-kontorer over hele landet forbereder seg nå på å møte den økende arbeidsledigheten. For mange yrker er rammet.

- Hit kommer mange unge, men særlig folk som har vært i bygg- og anleggsbransjen, arkitekter, ingeniører og så har det vært noen konkurser i større bedrifter, da kommer det mange, sier Kristiansen på NAV Ullern.

Kan ramme oljesektoren

Økonomer venter at over 100.000 nordmenn vil bli arbeidsledige neste år og makroøkonom i Handelsbanken, Shakeb Syed, frykter at også andre sektorer kan bli rammet.

- Hvis oljeprisen fortsetter å holde seg såpass lav kan dette begynne å ramme oljesektoren, sier Syed.

Men hos NAV på Ullern er det optimisme.

- Mange av de vi snakker med er optimistiske med å tro at de snart er i jobb igjen, avslutter Kjell Kristiansen.