Mikkes jul 680 ( © TV 2)
Mikkes jul 680 ( © TV 2)

Julens filmer på TV 2

Mikke Mus, Hugh Grant, Shrek, Narnia, pingviner og tøffe helter er noen av stikkordene for filmene som sendes på TV 2 i julen.

Se oversikten over det som er på årets julefilmprogram her:

Onsdag 24. desember
Mikkes Magiske Jul - Innesnødd i Musehuset: Etter at alle har blitt innesnødd i Musehuset, foreslår Mikke Mus at de skal holde sitt eget juleselskap. Alle er glade og fornøyde unntatt Donald Duck, som ikke har noe særlig til overs for julefeiringen. Mikke bestemmer seg for å vise tegnefilmer for å minne dem på hva julen egentlig handler om. Det blir gjensyn med kjente og kjære julefavoritter fra Disneys alltid like populære stjernegalleri.

Mikke mus og vennene hans..., (Mickey's Once Upon a Christmas)
Mikke mus og vennene hans..., (Mickey's Once Upon a Christmas)
Mikke Mus og vennene hans feirer jul: I "Mikke Mus og vennene hans feirer jul" får vi tre magiske julehistorier fra Disneys kjente og kjære stjernegalleri. I den første historien ønsker Donald Ducks nevøer Ole, Dole og Doffen at det skal bli jul hver dag. Da de plutselig får ønsket sitt oppfylt, opplever de den samme dagen om og om igjen. I den andre historien blir Langbeins sønn lurt til å tro at julenissen ikke finnes, og det er opp til Langbein å bevise at nissen er virkelig. Den siste historien er om Mikke og Minni Mus sin jul. De to har ikke mye å rutte med, men de har hverandre...

Mikkes jul i Andeby: Ta på deg lue og votter og bli med til snøfylte Andeby, og se Mikke, Donald og Langbein som du aldri har sett dem før. Her får du bli med Minni og Dolly på deres første, men elegante ferd med kunstløpskøyter på beina. Ole, Dole og Doffen drar til Nordpolen for å manipulere julenissens julegaveliste, og Max presenterer sin nye kjæreste Mona, til sin klumsete pappa Langbein.

Tante Pose: Det nærmer seg jul på Balsgården. Alle på gården er travelt opptatt med å forberede julefeiringen. Men midt i all travelheten kommer et budskap som ikke vekker glede. Sorenskriver Bals søster, Tante Pose, melder sin ankomst til gården. Det verste er at bestefaren og tanten ikke kan fordra hverandre, og sorenskriveren frykter at besøket vil medføre betydelige komplikasjoner.

Legenden om Narnia: Løven, heksa og klesskapet: C. S. Lewis' tidløse fortelling følger eventyrene til de fire Pevensie-søsknene - Lucy, Edmund, Susan og Peter - i England under andre verdenskrig. Barna trer inn i verdenen Narnia gjennom et magisk klesskap når de leker gjemsel på godset til en eldre professor. Der oppdager de et sjarmerende og fredelig land med snakkende dyr, dverger, fauner, kentaurer og kjemper.

Falling in love: I jule-rushet formelig snubler Frank (Robert De Niro) og Molly (Meryl Streep) over hverandre. Og senere samme dag kolliderer de nok en gang i bokhandelen, der de har kjøpt bøker; Molly til sin mann Brian, og Frank til sin kone Ann. Flere måneder senere treffes de nok en gang tilfeldig, denne gang på toget. Og det blir snart klart for dem at de trives i hverandres selskap.

Frokost hos Tiffany's: Den unge New York-forfatteren Paul Varjak, fascineres av sin lettlivete nabo Holly Golightly, og blir etter hvert involvert i hennes svært så intrikate liv. Ja, dette er en romantisk komedie av god, gammel årgang. Komedien er basert på Truman Capotes populære roman.

Torsdag 25. desember:

Olsenbanden og Dynamitt Harry ( © TV 2)
Olsenbanden og Dynamitt Harry ( © TV 2)
Olsenbanden og Dynamitt-Harry går amok: "Olsenbanden og Dynamitt-Harry går amok" er den fjerde i rekken av filmer om de tre heller hjelpeløse skurkene. Nok en gang er det klart for uforpliktende moro med likelig fordelt inkompetanse på begge sider av loven.

Legenden om Narnia: Løven, heksa og klesskapet: Den onde, hvite heksen har kastet en forbannelse over fredelige Narnia. Fire barn skal hjelpe løven å frigjøre landet. C. S. Lewis' tidløse fortelling følger eventyrene til de fire Pevensie-søsknene - Lucy, Edmund, Susan og Peter - i England under andre verdenskrig. Barna trer inn i verdenen Narnia gjennom.

Pingvinenes marsj: I denne imponerende dokumentarfilmen følger vi keiserpingvinens strabasiøse vandring i Antarktis' ugjestmilde landskap. I matløse uker og måneder trosser de den polare vinteren for å sikre artens overlevelse. De marsjerer mellom havet og hekkeplassen, men har også spasert rett inn i hjertene til kinopublikum verden over.

Notting Hill: Kan verdens mest berømte filmstjerne falle for en helt vanlig mann? Julia Roberts og Hugh Grant spiller hovedrollene i kinosuksessen "Notting Hill". Anna Scott (Julia Roberts) er verdens desidert mest kjente kvinnelige filmstjerne. Ansiktet hennes pryder all verdens magasiner, og skandalepressen er etter henne konstant. William Thacker (Hugh Grant) er hennes rake motsetning.

Fredag 26. desember
Olsenbanden møter Kongen & Knekten: Endelig lykkes de! Olsenbanden kupper til seg over fire millioner kroner i moms-penger. Problemet er at erkerivalene Kongen og Knekten gjerne vil ha fingrene i byttet de også.

Trigger: Verdens største pyse er i knipe. En diger, vill og farlig hest braser rett inn på basketbanen, og både Rebecca og de andre venter at hun - Alise - skal få tak i den. Det er jo hun som kan alt om hester, hun som kan ri og hun som kan få hestene til å hoppe høyest. Problemet er bare at Alise har løyet.

Bruce Almighty 680 ( © TV 2)
Bruce Almighty 680 ( © TV 2)
Bruce Almighty: Etter en ytterst svart dag på jobben, som ender med at han får sparken, vender tv-reporteren Bruce Nolan (Carrey) raseriet mot Gud. Overraskende nok får han svar, når Gud selv (Morgan Freeman) stiger ned og forteller om sin travle hverdag. Bruce er ikke imponert, men får hendene fulle når Gud setter ham inn som sin egen vikar i en hel uke.

Beverly Hills purk II: Axel Foley (Murphy) er tilbake der han ikke hører hjemme! Han opererer som superhemmelig spion i det hippe forbrytermiljøet i Sør-California, der han fyrer av et arsenal av skudd og vittigheter som sitter som skudd mot en gjeng internasjonale våpensmuglere. Judge Reinhold og John Ashton er også tilbake som Murphys lovhåndhevende hjelpere.

Lørdag 27. desember
Julenissen: "Julenissen" er oppfølgeren til "Nå er det jul igjen" fra 1994, også med Tim Allen som julenissen. Nå er ikke alt som det skal være hos Julenissen. Nissen går av en eller annen mystisk grunn stadig ned i vekt, og i hans jobb kan man jo ikke se ut som noen pingle.

Mission Impossible 3: Tom Cruise returnerer til rollen som Ethan Hunt, hemmelig agent for IMF-Impossible Mission Force. Ethan Hunt har nylig trukket seg tilbake fra aktiv tjeneste i den ultrahemmelige organisasjonen IMF, og tjenestegjør nå som mentor og trener for kommende agenter.

The Bodyguard 680 ( © TV 2)
The Bodyguard 680 ( © TV 2)
The Bodyguard: I sin spektakulære filmdebut spiller Whitney Houston musikeren/ filmstjernen Rachel Marron, en artist på toppen av sin karriere. Fans vil se henne, høre henne og ta på henne. Men en av dem vil drepe henne - og det er her sikkerhetsekspert Frank Farmer (Kevin Costner) kommer inn i bildet.

Søndag 28. desember
Olsenbandens siste bedrifter: Olsenbanden har endelig klart å komme seg til Mallorca, og lever herrens glade dager under solen. De store kuppene står imidlertid ikke i kø i det fremmede landet, så de raner med seg utbyttet fra en og annen grisefest ved strendene for at Valborg skal være sikret komforten.

Carl Gustav, gjengen og parkeringsbandittene: 12 år gamle Carl Gustav og vennene hans får mistanke om at det foregår noe ulovlig når de en dag oppdager at lekeplassen er blitt til parkeringsplass med mystiske, svarte parkometre. Ikke før er lekeplassen deres omgjort til parkeringsplass, før flere lekeplasser begynner å forsvinne. Våre venner aner et skummelt komplott!

Mandag 29. desember

Pocahontas-680
Pocahontas-680
Pocahontas: Dette er den første animasjonsfilmen fra Disney-konsernet som er basert på en virkelig figur, indianerjenta Pocahontas, i en blanding av historiske fakta, folklore og musikalsk eventyrfortelling. Handlingen utspiller seg på begynnelsen av 1600-tallet. En gruppe britiske eventyrere, ledet av en grådig guvernør og den fryktesløse soldaten John Smith, setter kurs for Den Nye Verden på jakt etter gull og andre rikdommer.

Olsenbanden for full musikk: Valborg og Kjells fremmelige avkom, Basse, har ledet en ung kvinne, Gry, ut i fristelse, og nå gjelder det å redde ansikt. Det vil si å få de to innlemmet i samfunnet på behørig vis før det begynner å synes. Utsiktene er lyse, for Egon har fått fotfeste i de høyere sosiale kretser, eller nærmere bestemt, han skal arbeide for en baron (Helge Reiss).

Isslottet: Filmen handler i hovedsak om de to 11-årige jentene, Siss og Unn. De to føler et udefinert behov for hverandre, en stillfarende lengsel etter ømhet og varme. En kveld de møtes kastes de, for første gang i sitt liv, inn i en sterk føleseskonfrontasjon. Dagen etter blir vanskelig for Unn og hun vil ikke møte Siss. Hun begir seg alene inn i det kalde landskapet til en gjenfrossen foss hvor hun forsvinner.

Tirsdag 30. desember

Olsenbanden og dynamitt-Harry
Olsenbanden og dynamitt-Harry
Olsenbanden & Dynamitt-Harry på sporet: Det går som regel galt, men fra tid til annen hender det at Olsenbanden lykkes med et kupp. Problemet er at de ikke klarer å holde på pengene noe særlig lenge av gangen. I åpningen av den åttende filmen om Olsenbanden, nyter kompanjongene tilværelsen som multimillionærer i Spania.

Kamilla og Tyven: En foreldreløs pike er på vei til søsteren Sofie. Hun sitter på jernbanestasjonen og venter, da en gjeng pøbler begynner å plage henne. Hjelpen kommer i form av Sebastian. Han jager ungene vekk. Den lille jenten, som heter Kamilla, liker Sebastian, som kan vifte med ørene og lage drager.

Olsenbanden Jr. går under vann: I romjulen kan du følge "Olsenbanden Jr. går under vann" som miniserie på TV 2. Handlingen utspiller seg i 1958 - bare 13 år etter 2. verdenskrig. På barnehjemmet sitter Egon og lengter etter en ordentlig familie - en ordentlig mor og far slik som Kjell har. Og når det rike ekteparet Gyldenløwe melder seg for barnehjemsbestyreren for å "velge" seg en sønn, saboterer Egon de andre guttene med gammelost og kløpulver - og blir plutselig "rikmannssønnen" med basseng og villa.

Mirakel: Karsten (35) står på stedet hvil. Det har han gjort siden han ble enkemann for fire år siden. Han tror han har det fint. Ved en tilfeldighet møter Karsten den suksessfulle forretningskvinnen Victoria. Og med god hjelp fra vennene Sarah og Kjell, innser han at det er mulig å møte den store kjærligheten mer enn bare en gang i livet.

Onsdag 31. desember
Lille kylling: Disneys dataanimerte "Lille kylling" er en ny vri på den klassiske fabelen om en liten kylling som skaper panikk når han tror at en eikenøtt som faller ned er en bit av himmelen. Nå vil Lille Kylling viske ut minnet om denne pinlige tabben, gjenopprette sitt gode navn og rykte og komme videre i livet.

Olsenbanden + Data Harry sprenger verdensbanken: Året er 1979, og Per Kleppe er statsminister. Hans statsbudsjett har på folkemunne fått navnet "Kleppe-pakka". På syttende mai er alle stortingsrepresentanter opptatt med å gå i tog, så hvorfor ikke bruke akkurat den dagen til å stikke av med hele Kleppe-pakka? Men det skjer som så ofte før, Egons planer er ikke så gjennomtenkte som han selv tror.

Kamilla og tyven II: Sebastian sitter i fengsel, men Kamilla forsvarer ham. Hun kjemper videre for at Sebastian skal bli godtatt både mens han er i fengsel, og etter at han kommer ut. Hun er den eneste som tror på ham når han sier at han ikke vil stjele mer.

Grease_680
Grease_680
Grease: Australske Sandy (Olivia Newton-John) møter drømmegutten Danny (John Travolta) i sommerferien. De tar farvel da Sandy skal hjem til Australia. Men så forandres planene til Sandys familie, og hun begynner tilfeldigvis på Randal High school, Dannys skole. De to møter hverandre, men gjensynet med Danny imidlertid ikke som forventet.

Amerika for mine føtter: I en alder av 21 år har den afrikanske prinsen Akeem av Zamunda aldri en gang knyttet sine egne skolisser. Så får den bortskjemte arvingen beskjed om å inngå ekteskap med en kvinne som er utvalgt til ham. For første gang i sitt liv gjør han opprør og bestemmer seg for å bryte tradisjonen.

Torsdag 1. januar

Snow Day
Snow Day
Snow Day: Et voldsomt snøfall i New York tvinger skolene til å gi elevene fri, til voldsom glede blant elevene. 15 år gamle Hal akter å bruke dagen til å kapre drømmedamen Claire, selv om allerede hun har kjæreste. For forretningskvinnen Laura blir dagen derimot et sammenhengende mareritt, når hun må ta med seg sin viltre fireåring på en rekke avgjørende forretningsmøter.

Olsenbanden og Dynamitt-Harry mot nye høyder: En utro tjener i Oljedirektoratet forsøker å selge en mikrofilm med topphemmelig olje-informasjon til en verdi av 100 millioner tyske mark. Egon Olsen får nyss om transaksjonen, og legger en plan.

Fredag 2. januar

Eventyr i Alaska 680 ( © TV 2)
Eventyr i Alaska 680 ( © TV 2)
Eventyr i Alaska: Miami-tannlegen Ted Brooks får vite at han er tilgodesett i sin biologiske mors testamente og reiser til Alaska for å gjøre krav på arven. Vel fremme i Alaska, faller imidlertid drømmene hans i grus. Ted oppdager at det han har arvet er en gjeng ustyrlige sledehunder.

Olsenbanden gir seg aldri: Kontanter er snart avlegs med det inflasjonstempoet vi har i dag. Bedre med verdipapirer og fast eiendom. Disse tanker har også Olsenbanden gjort seg - og de tenker stort. Ved å skaffe tilveie et skjult regnskap i Team Finans har de sjansen til å erverve seg selveste Steen & Strøm.

Venner for livet: Petter er 12 år, og må flytte på landet fordi mor skal jobbe som ferieavløser. Livet ser trist ut. Det lille småbruket har ikke en gang mobildekning, og det skjer ingen ting på landet. Men landsbygda er ikke så harmonisk og fredelig som Petter tror.

The Core: Om ikke vitenskapsmenn klarer oppdraget står hele jorden i ferd med å forsvinne. Av ukjente årsaker har jordens indre kjerne sluttet å rotere, noe som resulterer i at planetens elektromagnetiske felt går i oppløsning. I et desperat forsøk på å motvirke katastrofen, ber de militære og sivile myndigheter geo-fysikeren Dr. Josh Keyes (Aaron Eckhart) og et team av verdens mest begavede vitenskapsmenn om å reise til jordens kjerne.

Lørdag 3. januar

Olsenbandens aller siste kupp
Olsenbandens aller siste kupp
Olsenbandens aller siste kupp: Dette er den tolvte filmen om Olsenbanden. Men helt slutt er det ikke enda, dette er nest siste film om den amatørmessige banden. Når Egon tror at dette skal bli hans aller siste kupp, så er det fordi han har lært å begrense seg. Denne gangen skal han "bare" rane til seg et par millioner kroner, og dermed burde alle forsiktighetsregler være tatt.

Uro: Hans Petter (Nicolai Cleve Broch) er nyrekruttert spaner i URO-patruljen, med en stor karriere foran seg. Han ser bare kjappe og harde løsninger i alle situasjoner, og han risikerer både sitt eget, og sine kollegers liv for å få gode løsninger. Som tenåring måtte Hans Petter flytte til Nord-Norge etter at han knuste ansiktet til en lærer med en slåsshanske. Ti år senere er han tilbake i Oslo med sin noe uortodokse fremgangsmåte.

Hysteria: The Def Leppard Story: Dette er historien om fire unge gutter fra industribyen Sheffield i England, som ble verdensberømt i Black Metal-kretser til tross for mye motgang.

Søndag 4. januar

Men Olsenbanden var ikke død
Men Olsenbanden var ikke død
Men Olsenbanden var ikke død: Dette er film nummer 13 i rekken om de muntre bandittene. Den ble laget i 1984, men noen av episodene i filmen er som hentet ut av de senere års nyhetsvirkelighet. Her dreier det seg nemlig om illegalt salg av Edvard Munch-bilder.

My Horrible Year!: Etter at hennes favorittonkel (Eric Stoltz) dør, føler 15 år gamle Nik seg fanget i en verden av tannregulering, forelskelser, barnepass i et forutsigbart forstadsliv. Inntil hun overhører deler av en samtale mellom foreldrene (Karen Allen og Brian Heighton). Samtalen overbeviser Nik om at faren har et forhold til enken etter hennes onkel (Mimi Rogers), og at de skal annonsere skilsmissen på hennes 16 års fødselsdag.