Karoline Dyhre Breivang, Linn Kristin Riegelhuth, og Kari Mette Johansen  (Foto: VALDRIN XHEMAJ/EPA)
Karoline Dyhre Breivang, Linn Kristin Riegelhuth, og Kari Mette Johansen (Foto: VALDRIN XHEMAJ/EPA)

- Halve landslaget på vei til Danmark

Norsk klubber kan bli ribbet for landslagsspillere.

På laget som vant EM-gull var det ti spillere fra norske klubber. Fra neste sesong kan det bli langt mellom disse stjernene i Norge. Ifølge VG kan halve landslaget være på vei til Danmark.

Verst kan det gå utover suverene Larvik: Kontraktene til Linn-Kristin Riegelhuth, Kari Mette Johansen, Tine Kristiansen og Karoline Dyhre Breivang går alle ut etter sesongen.

- Vårt sportslige tilbud er det beste
Jentene kan tjener tre til fem ganger så mye om de drar til Danmark, og Linn-Kristin Riegelhuth skal ifølge Dagbladet være tilbudt 1,8 millioner kroner i året av Anja Andersen i FC København.

- Jeg mener likevel at Linn-Kristin av sportslige årsaker bør forbli i Larvik. Hun er 24 år og har godt av noen år til her, sier Larvik-trener Karl Erik Bøhn til VG.

Treneren innrømmer imidlertid at det er vanskeligere for hvorfor ikke Breivang (28), Kristiansen (28) og Johansen (30) ikke skal få delta i den danske lønnsfesten.

- Det må jo bli litt opp til dem. Men vårt sportlisge tilbud er det aller beste, hevder Bøhn.

Også Byåsen kan ribbes
Byåsen-duoen Marit Malm Frafjord og Camilla Herrem kan også være tapt for norsk klubbhåndball. Frafjord er høyaktuell for danske Viborg.

I tillegg finnes det dansk interesse for skulderopererte Gøril Snorroeggen og landslagets tredjemålvakt Kari Aalvik Grimsbø.

Linn Jørum Sulland har som mål å forlate Stabæk til fordel for en dansk klubb.