2,7 millioner rammet av mobiltrøbbel

Kundene mistet muligheten til å sende tekstmeldinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Telenor-kunder over hele landet var onsdag kveld rammet av en feil som gjør at de ikke får sendt sms.

- Vi har problemer med forbindelsen mellom sms-sentralen og mobilnettet. Det har gjort at 2,7 millioner av Telenors kunder har hatt problemer med å sende og motta tekstmeldinger, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Nettavisen.

Fortsatt problemer
Feilen varte i flere timer, og natt til torsdag opplever abonnentene fortsatt problemer.

- Vi ser nå at trafikken begynner å gå normalt, men vi overvåker systemet nøye og avventer litt før vi friskmelder nettet, sier informasjonssjef Krokan klokken 00.30.

- Vi utelukker ikke at det fortsatt vil være ustabilt, og kommer til å ha statusmøter videre utover natta, legger han til.

Feilen så først ut til å være rettet, men problemene oppstod på nytt etter kort tid. Etter midnatt var systemet fortsatt ustabilt.

- Full gjennomgang
- Det er fortsatt for tidlig å si noe om årsaken til feilen, men vi har teknikere som vil fortsette å jobbe med dette så vi får en full gjennomgang for å utrede feilen, sier Krokan natt til torsdag.

- Hvordan kan slike feil ramme et så stort og velrenommert selskap som Telenor?

- Det er et godt spørsmål. Vi kan ikke gi garantier for at slike ting ikke skal skje. Vi gjør alt som står i vår makt for å unngå nettopp slike ting. Vi beklager overfor alle de kundene som rammes, sier Krokan.

Informasjonssjefen forsikrer at selskapet gjør alt de kan for å sikre så høy stabilitet som mulig.

- Hver gang slike feil inntreffer så gjennomgår vi dem og ser hva vi kan lære for å unngå lignende feil i fremtiden, sier Krokan.

Fant feilen
Torsdag morgen forteller Krokan at SMS-tjenesten har fungert som normalt gjennom natta.

- Vi mener å ha funnet årsaken til problemet, som knyttes til samband mellom SMS-plattformen og tilhørende nettverksutstyr, sier han.

Han forsikrer også at alle tekstmeldinger som er sendt i tidsrommet hvor det var problemer, kommer fram - men naturlig nok forsinket.

- Håper nyttårsaften går bra
Dekningsdirektør Bjørn Amundsen sier han håper onsdagens problemer ikke vil gå utover nyttårsmeldingene.

- Jeg håper inderlig ikke at dette vil ramme nyttårsaften for våre kunder. Vi har oppgradert beredskapen på nyttårsaften ved å dimensjonere opp nettet vårt til å takle rundt 1.000 tekstmeldinger i sekundet, sier Amundsen.

Han håper at årets nyttårsaften blir som fjorårets - eller bedre.

- I fjor gikk det veldig bra med svært få forsinkelser. Dermed utvider vi det som er mulig å utvide og håper at det skal gå like greit i år som i fjor, sier Amundsen.