Brasilianer (Foto: ANTONIO LACERDA/EPA)
Brasilianer (Foto: ANTONIO LACERDA/EPA)

Trener suspendert etter drapstrusler

Det går hett for seg når siste serierunde i Brasil avvikles.

7. desember ble den brasilianske fotballsesongen avsluttet. Tradisjonen tro skulle alle kampene spilles samtidig. Tradisjonen tro gikk det ikke denne gangen heller.

Brasil er ikke som andre fotballand. Der gjør man det meste for å få utsatt kamptidspunktet, slik at man kan spille på resultatet i andre kamper om man trues av nedrykk. Det går også ofte en kule varmt under kampene.

Drapstrusler
Roberto Fernandes, trener for Nautico, er ilagt en måneds suspensjon etter at han mistet besinnelsen i kampen mot Santos, skriver Reuters.

Dommeren la til fem minutter. Stillingen var 0-0, og et tap ville sendt Nautico ned. Da klikket det for Fernandes. Mens han sparket en isbøtte og mineralvannflasker ropte han:

- Tyv...Jeg skal drepe alle her i dag. Dette er en felle for mitt lag.

Opptrinnet førte ikke overraskende til rødt kort – og nå utestengelse.

Forsinkelser
Flere andre klubber er også straffet for hendelser samme dag.

Vasco da Gama, som rykket ned etter 0-1-tap for Vitoria, må spille en hjemmekamp på nøytral bane, og betale en bot på 30 000 kroner etter at fansen kastet gjenstander inn på banen.

Blant gjenstandene var batteri, fyrverkeri, tomme brusbokser og drikkebeger med uidentifisert innhold.

Atletico Paranaense og Flamengo er bøtelagt med henholdsvis 13 600 kroner og 20 400 kroner for forsinkelser i kampen dem imellom. Paranaense vant 5-3 og beholdt plassen. De kom to minutter for seint på banen til start, mens Flamengo forsinket starten på andreomgangen med åtte minutter.