Petter Solberg  (Foto: Alex Nordstrom/)
Petter Solberg (Foto: Alex Nordstrom/)

Solberg ikke sikker på løsning

- Det er jævlig kjedelig, og jeg vet ikke om jeg klarer å løse det, sier Petter Solberg til TV 2 Sporten.

I løpet av helgen håper Petter Solberg (34) at han har klart et nytt opplegg som sørger for at rallystjernen får kjøre VM også neste år. Men sikker er han ikke.

- Jeg jobber noe sinnssykt nå, men jeg vet ikke hva det blir og jeg vet ikke om jeg klarer på løse det. Det er jævla kjedelig det som skjer, sier Petter Solberg til TV 2 Sporten.

Siden sjokkbeskjeden om Subarus exit fra rally-VM kommende sesong slo ned som en bombe for den norske rallystjernen mandag kveld, har Solberg jobbet på spreng med å redde det som reddes kan for egen del.

- Jeg har stått på og jobbet hvert eneste minutt de siste to døgnene, men har foreløpig intet nytt å fortelle. Jeg vil kjøre bil også neste år og skal gjøre alt som står i min makt for å få til det. Jeg snur på absolutt alle steiner for å finne løsninger, hevder 34-åringen overfor NTB.

Han bekrefter at det ikke er forhold i kontrakten med Subaru i Japan som vil hindre ham i å oppfylle drømmen om å kjøre rally-VM neste år. Kontrakten, som er verd 6 millioner euro (57 millioner kroner etter dagens kurs) i året, varer ut 2009.

- Sånn sett er det veldig enkelt, men situasjonen er uansett vanskelig, sa Solberg.

Mulighetene som byr seg er ikke mange. Trolig går det mot en sesong der verdensmesteren fra 2003 kjøper et sete i et privat- eller satellittlag. Ett alternativ er det norske Adapta-laget til Mads Østberg, der ett sete står åpent.