Tilsto drap etter fire måneder

En kvinne ble funnet død i august. Nå tilstår ekskjæresten.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

(iOslo.no) Fire måneder etter at en 30 år gammel kvinne ble funnet død i sin egen leilighet i Oslo, har politiet funnet drapsmannen.

- Vi mente dødsfallet var mistenkelig. Når en ung og frisk kvinne plutselig blir funnet død, er det alltid mistenkelig, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

En 29 år gammel mann var hele tiden interessant for politiet, men var i utlandet i lang tid. Mannen, som er norsk statsborger, var ekskjæresten til kvinnen.

Mandag ble han imidlertid pågrepet på Ullevål universitetssykehus, etter DNA-funn på den døde kvinnen. Han er nå siktet for forsettlig drap. Mannen var innlagt på psykiatrisk avdeling.

Politiadvokaten forteller at vitner har forklart til politiet at 29-åringen fortalte dem at han hadde begått drapet. Likevel ventet politiet med å pågripe mannen fram til mandag, fordi de først da mente det var skjellig grunn til mistanke.

- Selv om han sa han hadde utført drapet til flere, som igjen ga beskjed til oss, var det mindre sannsynlighet for at han hadde gjort det enn at han ikke hadde det. Det er så lite som tyder på drap at vi ikke trodde helt på det, sier Schløsser Møller til iOslo.no.

Hun forteller at det ikke er slått fast noen dødsårsak. Kvinnen bærer ikke pref av å ha vært utsatt for ytre vold, og åstedet bærer ikke preg av kamp. Mannen har selv forklart overfor politiet hvordan drapet har foregått.

- Samsvarer mannens forklaring med mulig dødsårsak?

- Den kan samsvare, ja. Men rettsmedisin må få tilgang på forklaringen for å se om det kan stemme, svarer Schløsser Møller.

29-åringen ble mandag kalt inn til avhør hos politiet og der erkjente han at han hadde tatt livet av kvinnen. Han er nå siktet for forsettlig drap på ekskjæresten. I dag fremstilles 29-åringen for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Mannens forsvarer Kristin Barth-Larsen forteller til iOslo.no at mannen har samtykket til fire ukers varetektsfengsling.

Les flere nyheter fra iOslo.no.