knivoffer680
knivoffer680

Overlevde knivangrep

Turid var på Bislett-trikken hvor en psykotisk mann gikk amok med kniv. Hun overlevde så vidt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Turid Thoresen overlevde så vidt knivstikkeren som drepte en person og skadet flere andre. I dag går hennes tanker til de etterlatte etter kvinnen som ble drept i Bodø i morges.

Overlevde Bislett-drapet

Klokken var fem på fire om ettermiddagen den 3 august 2004. Turid Thoresen satt på trikken ved Bislett i Oslo på vei hjem fra jobb.

- Der var det en mann som trakk kniv og stakk ned seks stykker, derav meg. Han ene døde og to av oss var vel nærmest død, sier Thoresen til TV2 Nyhetene.

Thoresen fortsetter å fortelle om den grusomme opplevelsen,

- Jeg ble truffet i hjertet. Det var en veldig stor kniv dette her og den gikk igjennom hjertet og perforerte det tre stede og punkterte en lunge. Jeg var helt utblødd når ambulansen kom.

Aldri mer kollektiv transport

Turid Thoresen overlevde... så vidt. I dag mer enn fire år senere tør hun ikke lenger gå alene i byen når det er mørkt. Og hun kan ikke bruke kollektiv transport:

- Trikken klarer jeg ikke å ta. Jeg får fortsatt angst av lukten og lyder fra trikken, det er noe av det siste du husker.... Når jeg hører den pipinga fra trikken så blir jeg kvalm, sier Thoresen.

Hennes tanker går til de etterlatte etter drapet i Bodø i dag morges.

- Jeg må si jeg føler veldig med dem. Jeg har to barn selv som kunne vært uten mor i dag. Jeg håper inderlig de får god hjelp etterpå.