- Sexmisbrukt 1500 ganger

Fire gutter hevder de ble sexmisbrukt 1500 ganger av drapsdømte Mirza Ghulam Hussain (57).

Det kom frem i Stavanger tingrett, tirsdag. Aktor mener Mirza Ghulam Hussain (57), som i høst ble dømt for Butt-drapet i Stavanger, må dømmes til ett års fengsel for seksuelle overgrep mot fire mindreårige gutter.

Hussain er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot fire gutter som i dag er i alderen 23 til 26 år. Overgrepene skal ifølge tiltalen ha pågått i perioden 1994 til 2001. Ifølge de fire skal den nå drapsdømte mannen ha forgrepet seg på dem minst 1.500 ganger. Hussain selv benekter all skyld i saken.

Normalt ville straffenivået trolig ligget på mellom fire og fem års fengsel, men siden 57-åringen allerede er dømt for drapet på sin svoger og venter på at ankesaken skal opp i lagmannsretten, nøyer aktor seg med å be om ett års fengsel.

– Jeg skjønner at påstanden kan være vanskelig å forstå for mange. Men dette er en såkalt etterskuddsdom. De handlinger som nå pådømmes, ble begått før drapsdommen i tingretten, sier statsadvokat Bjørn Enoksen Ristesund til Aftenbladet.no.

Hussain ble i september dømt til 18 års fengsel for å ha drept og partert svogeren Zahid Mahmood Butt (54), og for gjentatte grove seksuelle overgrep mot en i dag 27 år gammel Stavanger-mann fra han var 9 år til han fylte 16.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2