- Sexmisbrukt 1500 ganger

Fire gutter hevder de ble sexmisbrukt 1500 ganger av drapsdømte Mirza Ghulam Hussain (57).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det kom frem i Stavanger tingrett, tirsdag. Aktor mener Mirza Ghulam Hussain (57), som i høst ble dømt for Butt-drapet i Stavanger, må dømmes til ett års fengsel for seksuelle overgrep mot fire mindreårige gutter.

Hussain er tiltalt for grove seksuelle overgrep mot fire gutter som i dag er i alderen 23 til 26 år. Overgrepene skal ifølge tiltalen ha pågått i perioden 1994 til 2001. Ifølge de fire skal den nå drapsdømte mannen ha forgrepet seg på dem minst 1.500 ganger. Hussain selv benekter all skyld i saken.

Normalt ville straffenivået trolig ligget på mellom fire og fem års fengsel, men siden 57-åringen allerede er dømt for drapet på sin svoger og venter på at ankesaken skal opp i lagmannsretten, nøyer aktor seg med å be om ett års fengsel.

– Jeg skjønner at påstanden kan være vanskelig å forstå for mange. Men dette er en såkalt etterskuddsdom. De handlinger som nå pådømmes, ble begått før drapsdommen i tingretten, sier statsadvokat Bjørn Enoksen Ristesund til Aftenbladet.no.

Hussain ble i september dømt til 18 års fengsel for å ha drept og partert svogeren Zahid Mahmood Butt (54), og for gjentatte grove seksuelle overgrep mot en i dag 27 år gammel Stavanger-mann fra han var 9 år til han fylte 16.

(©NTB)