Tom Cruise
Tom Cruise

Skal ikke preke mer

Tom Cruise lover å slutte å snakke om religionen sin.

Skuespiller Tom Cruise er for tiden høyaktuell med kinofilmen «Valkyrie», og mandag kveld var det premiere i New York.

Cruise har vært aktiv tilhenger av sci-fi bevelgelsen scientologi siden 90-tallet, og har nå bestemt seg for å ikke bruke filmens premiere til å snakke om trosretningen.

- Jeg er her for å underholde folk. Det er hvem jeg er og det jeg vil gjøre, fortalte Cruise i tv-programmet «The Today Show» ifølge Bang Showbiz.

- Jeg har vært scientolog i 25 år og jeg tror ikke dette er tid og sted for dette fordi ting kan misforstås og forandret på. Når folk vil høre om filmen min er det det jeg vil snakke om.

Trøbbel etter forrige opptreden

Dette var første gang Tom Cruise var på «The Today Show» siden den kontroversielle opptredenen i 2005, der de mottok over 10000 klager etter at Cruise snakket negativt om psykiatrien. Temaet kom opp etter at det ble kjent at skuespiller Brooke Shields brukte andidepressive midler. Blant annet skal han ha sagt at psykiatri er en pseudovitenskap.

Og Cruise angrer på uttalelsene den gang.

- Jeg har sett på det i etterkant og synes det var interessant. Det ble ikke slik jeg hadde tenkt at det skulle bli. Når jeg ser på meg selv da, så tenker jeg at det var arrogant sagt.

Tom Cruise er gift med skuespillerkollega Katie Holmes og de har datteren Suri på to år sammen. På spørsmål om Cruise kan tenke seg en familieforøkelse spøker han:

- Det er et spørsmål for kvinnene. Det er egentlig deres avgjørelse, er det ikke?

Flere kjente scientologer

Scientologi er en ny-religiøs retning som baserer seg på troen om at en intergalaktisk diktator brakte romvesener til jorden og drepte dem med hydrogenbomber, og at deres hvileløse ånder plager menneskeheten den dag i dag.

Andre kjendiser som er en del av denne trosretningen er Madonna, Beck, Kirstie Alley, Juliette Lewis og John Travolta (kilde: Wikipedia).

Les flere kjendisnyheter på «God kveld Norge»!