FÅR NYTT LIV: Brandon Lee ble skutt og drept under innspillingen   nå får «The Crow» nytt liv.
FÅR NYTT LIV: Brandon Lee ble skutt og drept under innspillingen nå får «The Crow» nytt liv.

«The Crow» står igjen opp fra de døde

Kultfilmen fra 1994 skal få en ansiktsløftning.

I 1994 kom filmen om Eric Draven, en mann som blir brutalt myrdet, for senere å stå opp fra de døde for å ta hevn på sine, og sin avdøde forlovedes, mordere.

LEGENDE: Brandon Lee ble en legende etter «The Crow».
LEGENDE: Brandon Lee ble en legende etter «The Crow».

Tegneserie

Nå har Stephen Norrington fått i oppdrag å skrive og regissere en ny versjon av filmen. Norrington står fra før bak filmer som «Blade» og «The League of Extraordinary Gentlemen». Den originale «The Crow» var basert på en tegneserie av James O'Barr, og var en stilistisk, mørkt verk som fort ble en kultfilm - ikke minst grunnet en tragisk hendelse på settet.

Brandon Lees død

Hovedrolleinnehaveren ble skutt og drept på settet kun åtte dager før filmen var ferdig innspilt. En virkelig kule hadde satt seg fast i pistolløpet i en av prøverundene, så da Brandon Lee skulle bli skutt på - med blankskudd - ble han skutt i magen og døde tolv timer senere.

BLADE: Stephen Norrington står blant annet bak filmen «Blade» fra 1998.
BLADE: Stephen Norrington står blant annet bak filmen «Blade» fra 1998.

Kritikk

Filmen fikk både god og dårlig kritikk. Den ble sammenlignet med andre «tegneseriefilmer», som «Batman» og «Blade Runner», og det ble sagt at «The Crow» var en mørkere film, og at det var et flott tegneserieunivers. Samtidig fikk filmen kritikk for dårlig historie, stakkato dialog og lite dynamiske karakterer.