Bagger landet i Danmark

Norskfødte Stein Bagger landet i København tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bedragerisiktede Stein Bagger (41) var etterlyst av Interpol i 187 land før han overga seg til amerikansk politi i Los Angeles forrige lørdag.

Bagger ble eskortert av amerikansk politi da han landet på Kastrup flyplass kl. 08.30 tirsdag.

IT Factory-direktøren er mistenkt for å ha svindlet til seg om lag en milliard kroner, ifølge Jyllands-Posten. Det endelige beløpet er ennå ukjent.

Lo på flyet
Ifølge BTs journalist på flyet, Jacob Heinel, hadde Bagger overskudd til å hygge seg om bord i flyet da han så filmen «Mamma Mia».

- Han spiste kylling og så filmen «Mamma Mia», som han hadde overskudd til å le av underveis, sier BTs journalist Jacob Heinel.

- Han satt og kosepratet med de to agentene som fulgte med ham hele tiden. Det virket som at det var tre venner på tur, sier Heinel.

Fengslingsmøte
Den bedragerisiktede IT-direktøren skal videre til et fengslingsmøte i Lyngby.

- Vi regner med at det vil være et fengslingsmøte i formiddag. Men først skal Stein Bagger få anledningen til å snakke med sin advokat, og vi skal også snakke med ham. En ting er hva han har sagt til journalister, en annen ting er hva han vil fortelle politiet, sier politiinspektør Jesper Friederichsen til nyhetsbyrået Ritzau.

41-åringen har tidligere uttalt at både han og familien er blitt truet på livet, og at han har blitt utsatt for utpressing de siste fire årene.

Bagger er direktør for IT Factory, som gikk konkurs 1. desember. Han ble meldt savnet mens han var på ferie i Dubai i forrige måned og ble senere etterlyst av dansk politi og Interpol.

Forsvant sporløst
Bagger oppholdt seg på ferie med sin kone og et vennepar i Dubai da han forsvant sporløst. Det fantes ikke spor etter mannen, som i tillegg til kone og en datter, etterlot seg store verdier. Mye tydet derfor på at flukten ikke var nøye planlagt.

Fakta

Siktet for bedrageri

* Den norskfødte direktøren Stein Bagger er siktet for bedrageri og dokumentforfalskning for til sammen én milliard danske kroner.

* I 2007 og 2008 skal han ha forfalsket underskriften til IT Factorys styreleder og storaksjonær Asger Jensby, noe som har påført en rekke banker store tap på diverse leasingkontrakter.

* Blant annet skal den danske storbanken SEB ha tapt 51 millioner danske kroner, mens Danske Bank alene har tapt 350 millioner.