Fall i Asia

Resesjonsfrykt drar aksjene i Asia nedover.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De asiatiske børsene faller og spiste opp en fjerdedel av gårsdagens oppgang etter at bekymringer om en økende global resesjon sendte råvareprodusenter og elektronikkleverandører nedover.

NA24 – din næringslivsavis

Verdens største gruveselskap, BHP Billiton falt 2,2 prosent, etter at selskapet meldte at det ikke var immun mot et fall i kullprisene. Dette førte til at Macarthur Coal, som er verdens største produsent av pulverisert kull som brukes i stålproduksjon, kuttet sine inntjeningsforventninger. Dette dro kursen ned hele 22 prosent. I tillegg falt Japans nest største stålprodusent, JFE Holdings, med 4,9 prosent etter at Toyota uttalte at selskapet vil be om 30 lavere stålpriser fra og med april neste år.

Sony nedgradert
Sony falt med 5,2 prosent etter at Credit Suisse reduserte Sonys rating.

Asiaindeksen MSCI sank med 1,1 prosent, og spiste opp deler av den 4,4 prosent store oppgangen i går.

Den første samtidige resesjonen i Japan, USA og Europa siden andre verdenskrig har dratt asiatiske aksjer ned 45 prosent i år, det verste årlige fallet i indeksens 20-årige historie.

Nedgang i Kina
Nikkei-indeksen falt med 0,6 prosent til 8.610,51 poeng, mens Kinas CSI 300-indeks falt med 1,5 prosent.

I Kina ledet Sany Heavy Industries an med en nedgang på to prosent, etter at investeringer i nye fabrikker og eiendom dabbet av.

Både Samsung og Sony falt med henholdsvis 3,7 og 5,2 prosent etter at ratingene ble kuttet. Både prisfall for TV-er og dårligere salg av datamaskiner fører til mindre hyggelige utsikter for de to elektronikkprodusentene, ifølge Bloomberg.