Fabio Capello  (Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP)
Fabio Capello (Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP)

- Spillerne trodde jeg var gal

Fabio Capello mener hans eneste tap som England-manager også var det store positive vendepunktet for laget.

14. desember i fjor ble Fabio Capello ansatt som England-trener og nå har italieneren kommet med oppsummeringen av sitt første år som sjef.

Åtte seire, en uavgjort og ett tap har det blitt siden Capello begynte i jobben, og det engelske landslaget virker mer harmonisk enn det har gjort på aldri så lenge.

- Spillerne trodde jeg var gal
Capello mener laget bedret både holdninger og troen på seg selv etter 0-1 tapet for Frankrike i mars, og at dette igjen har gitt næring til selvtillit og matchvinnende opptredener.

- Jeg er fornøyd med resultatet og jeg er fornøyd med hva vi gjorde for å skape en gruppementalitet og lagmoral. Vi har klar å få tilbake selvtilliten – dette var det viktigste vi gjorde, sa Capello da han ga sin årsrapport i FAs hovedkvarter i Soho Square.

- Viljen i troppen har vært fantastasisk, og det viktigste. Uten vilje i gruppa vil ikke selvtilliten være der, og det blir umulig å vinne. Noen ganger kan du vinne en kamp fordi én spiller har scoret et mål, men uten vilje er det umulig, forklarer Capello før han forteller hvorfor han mener 0-1 tapet mot Frankrike var med på å snu trenden for England.

- I garderoben fortalte jeg spillerne at det var et skritt fremover og spillerne trodde jeg var gal, sier England-treneren.

- Jeg viste før kampen at den kom til å bli tøff. De har vært verdensmestre, og vi spilte i Frankrike, i Paris. I en halvtime spilte vi veldig bra, og når du kan spille bra i en halvtime, kan du spille bra i hele kampen. Så av den grunn tok vi ett skritt videre etter den kampen.

- Problemet lå i hodet
Capello forsto hva Englands problem var allerede etter den første kampen som landslagssjef, i 2-1 seieren over Sveits i februar.

- Spillerne var ikke testet mentalt eller fysisk. Da vi spilte på Wembley forstod jeg at dette ikke var de samme spillerne (at de ikke spilte som for klubbene sine).

- Jeg skjønte at problemet lå i hodet. Nå er vi bedre, men vi trenger tid og vi vil fortsette arbeidet. Det er viktig å være en psykolog, men man trenger gode spillere for å vinne. God psykolog, dårlige spillere – og det er umulig å vinne. Vi vil bli bedre, lover Capello.

Hyller Carew-kamerater
Capello sa også at at John Carews offensive rekkekamerater i Aston Villa, Ashley Young og Gabriel Agbonlahor, kan bli viktige for England i fremtiden.

- Jeg er veldig fornøyd med spillerne som spiller i Aston Villa, sier Capello som nylig ga Agbonlahor sin første landskamp.

Capello ga også skryt til den tredje engelske spilleren i Villas offensive rekke.

- Jeg liker også James Milner, som er en annen ung spiller. Disse er spillere for fremtiden, og det er en lys fremtid, sier Capello.