derrick680
derrick680

Derrick er død

Den tyske skuespilleren Horst Tappert er død, 85 år gammel.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tappert var mest kjent for sin framstilling av tittelrollen som sindig detektiv i krimserien «Derrick».

281 kriminalgåter

Tappert døde lørdag på et sykehus i München, opplyste hans kone Ursula mandag. Den siste tiden hadde han levd svært tilbaketrukket, uten særlig kontakt med gamle kolleger fra fjernsynstiden.

Hva er ditt beste Derrick-minne? Bruk kommentarfeltet nederst i saken.

Horst Tappert spilte kriminaletterforskeren Stephan Derrick i til sammen 281 episoder av «Derrick», som ble vist i mer enn 100 land. Serien var en seermagnet i Norge og ble også svært populær i land som Frankrike, Italia, Japan og Kina.

Allsidig

Alltid hadde han assistenten Harry, spilt av Fritz Wepper, ved sin side. Replikken «Harry, hent bilen» («Harry, hol schon mal den Wagen») satte seg fast i hodet til tusenvis av tv-seere.

Også seriens kjenningsmelodi ble for mange selve preludiet til spenning og uhygge på fredagskvelden i tiden da det bare fantes en tv-kanal i Norge.

«Derrick» ble spilt inn i 25 år, fra 1973 til 1998, skriver bild.de . I tillegg spilte Horst Tappert i over 30 kinoproduksjoner.

Norgesvenn

Horst Tappert var kjent som en norgesvenn og ferierte ofte på hytta si på Tranøy i Hamarøy i Nordland. Hytta ble solgt i september.

- Det er med tungt hjerte de nå har solgt hytta, sa Helga og Bjørn Winther Avisa Nordland den gang. Paret er venner av Ursula og Horst Tappert og overtok hytta.

Tappert fikk gratis hyttetomt av Hamarøy kommune i 1990.

(©NTB/TV 2)