Fränk Schleck og Bjarne Riis  (Foto: JOEL SAGET/AFP)
Fränk Schleck og Bjarne Riis (Foto: JOEL SAGET/AFP)

- Resultater fremfor etikk

Sportssjefen i Danmarks Cykle Union slakter Bjarne Riis for at han ikke sparket Fränk Schleck for å ha overført penger til «Mr. Bloddoping».

Jesper Worre, som er sportssjef i Danmarks Cykle Union (DCU), slakter Bjarne Riis for at han ikke sparket Fränk Schleck da det kom frem at han har overført penger til dopinglegen Eufemiano Fuentes.

- Det er uforståelig at Fränk Schleck ikke ble sparket da det kom frem at han på eget initiativ hadde overført penger til Eufemiano Fuentes, sier DCU-sportssjefen til Berlingske Tidende.

- Hadde sparket ham på flekken
Fränk Schleck ble nylig frikjent av Luxembourgs antidopingbyrå, som ikke fant bevis for at Schleck hadde dopet seg.

- Jeg hadde sparket han på flekken om jeg hadde vært i Bjarne Riis’ posisjon. Uansett hvor mye man vrir og vender på det er det vanskelig å forstå logikken. Hans forklaring om de overførte pengene er ganske enkelt tåpelig og usammenhengende, sier Worre.

- Overførte til Mr. Bloddoping
Schleck har hevdet at han betalte for et treningsprogram og at han slettes ikke viste at det var Eufemiano Fuentes som mottok pengene.

- Jeg synes Bjarne Riis som lagleder, snart 11 år etter Festina-skandalen, har en kjempeforpliktelse til å gjøre det riktige og vise konsekvensene. Fränk Schleck har overført penger til selveste Mr. Bloddoping og Team CSC handlet mot Ivan Basso for to år siden. Det forundrer meg at de ikke gjør det i denne sammenheng, sier Worre.

- Redd for å miste Andy Schleck
Ivan Basso var en av de store favorittene til å vinne Tour de France i 2006, men ble suspendert dagen før rittet skulle gå i gang da det kom frem at navnet hans sto på en liste over idrettsutøvere som hadde fått behandling av Eufemiano Fuentes.

- Dessverre virker det som om Bjarne og laget tenker mer på at Andy Schleck (Fränks lillebror, journ. anm.) er en gullfugl de absolutt ikke må miste. De har gått mer etter resultater enn god etikk, hevder Worre.