skopje em piping  (Foto: TV 2/)
skopje em piping (Foto: TV 2/)

Her piper publikum mot Norge

Eller gjorde de det?

I de tusen norske hjem herjet EM-stemningen, men deler av finalepublikummet i makedonske Skopje syntes ikke at nok et norsk EM-gull var noe å juble for.

På stillingen 32-18 i favør rødtrøyene, prøvde flere publikummere å fire ned et gigantisk makedonsk flagg over Håndballens venner, som var lokalisert på tribunedelen nedenfor.

Det falt ikke i god jord blant de tilreisende nordmennene, som heller ville se gullfesten enn baksiden av Makedonias rødgule flagg.

Heller ikke TV 2s kommentatorer satte pris på den hatske stemningen som etter hvert bredte seg rundt i hallen. Det mislykkete flaggstuntet gjorde av flesteparten av de nøytrale i hallen vendte seg mot Norge, og i stedet innledet hemningsløs jubel hver gang Spania gikk i angrep.

Se situasjonen i videovinduet øverst i saken.

- Makan til tullebukker. At man skal være vertskap og holde på den måten der. Da har du ikke skjønt mye, utbrøt en sjokkert Harald Bredeli mens pipingen pågikk som verst.

Og slaktet like greit hele EM-arrangementet.

- De som ga mesterskapet til dette landet har ikke skjønt noe som helst. Amen, sa en irritert Bredeli - med støtte fra makker Bent Svele.

Men etter det TV 2 erfarer kan pipingen ha kommet fra høyttaleranlegget i hallen. Se reportasje under:

279231