Det er erklært unntakstilstand i fire amerikanske stater etter at over en million husstader har vært strømløse i tre dager.  (Foto: Jim Cole/AP)
Det er erklært unntakstilstand i fire amerikanske stater etter at over en million husstader har vært strømløse i tre dager. (Foto: Jim Cole/AP)

Tredje døgnet uten strøm

Myndighetene har erklært unntakstilstand i flere stater. Over en million husholdninger i USA er fremdeles uten strøm.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha blitt utsatt for det verste uværet på ti år, mistet 1,4 millioner mennesker i USA strømmen fredag. Fremdeles er over en million strømløse.

Myndighetene erklært unntakstilstand i statene Massachusets, New Hampshire og deler av Maine og New York, skriver BBC.

Kraftig uvær

Mannskaper har arbeidet på spreng med å rydde veltede trær og kraftmaster. I tillegg har elektrisitetsledninger røket som følge av store ismengder. Myndighetene sier skadene er meget omfattende og at det kan ta flere dager før skadene er reparert.

- Det verste er ikke over, for temperaturen ventes å synke ytterligere, noe som vil resultere i mer is, sa Massachusetts-guvernør, Deval Patrick lørdag.

Fire mennesker omkommet

New Hampshire-guvernør John Lynch advarte befolkningen lørdag om at de ikke måtte forberede seg på at problemet ikke ville bli løst med det første.

- Om dere ikke har strøm, gå ut fra at den ikke vil komme tilbake på noen dager, og forsøk å ordne dere et varmt sted å sove i nettene som kommer, sa han.

Foreløpig har fire personer omkommet på grunn av uværet.