heroy_sorg_680 (Foto: SCANPIX/TV 2)
heroy_sorg_680 (Foto: SCANPIX/TV 2)

Lokalsamfunnet i Herøy i sorg

- Dette er noe man reagerer sterkt på. Vi har fått vår del av elendigheten, sier ordfører i Herøy, Arnulf Goksøyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kun et og et halvt år etter Bourbon Dolphin-ulykken hvor åtte personer omkom, ble det lille samfunnet Herøy i Møre og Romsdal rammet av en ny tragedie.

I dag tidlig mistet de fire ungdommer mellom 17 og 22 år i en boligbrann på Flusund. En person klarte å komme seg ut fra det brennende huset, og ble tatt hånd om av ambulansepersonell.

- Det er trist at en ulykke rammer direkte inn i vårt kjære ungdomsmiljø, og nå midt i juletider hvor folk skal ha det kjekt og oppleve gode ting. I stedet opplever vi krisetider og ulykker, sier ordfører i Herøy, Arnulf Goksøyr til TV 2 Nyhetene.

- Det er klart at dette reagerer man sterkt på, og vi har opplevd ulykker før. Vi har fått vår del av elendigheten. Nå får vi håpe at dette var den siste på veldig, veldig lenge.

279184

Fire ungdom omkom

Politiet friga søndag ettermiddag navnene på fire personer som er savnet etter branntragedien i Møre og Romsdal. Disse er Kelly Nerland Remøy (22) fra Herøy, Steffen Myklebusthaug (22) fra Herøy, Marius Voldsund (20) fra Herøy og Kamilla Grimstad (17) fra Hareid.

Ifølge politiet er det sannsynlig at de fire savnede har sovet i bolighuset da brannen startet. Det var fest i boligen i natt og opptil 20 personer var innom, ifølge politiet.

Les mer: Festet i huset før dødsbrann

Minnemarkering

Rådhuset på Fosnavåg åpnet i dag dørene for pårørende, venner og alle dem som er berørt av den tragiske brannen.

Herøy-ordføreren sier at de nå er opptatt av å bistå de pårørende og alle som er berørt av ulykken.

- Vi har hatt besøk av ungdom på rådhuset for å bistå de og åpne en dør slik at de kan møtes, og snakke om sine triste opplevelser. Det som skjer videre er at vi vil hjelpe de pårørende i kveld og dagene utover, forteller Goksøyr.

Det planlegges en minnemarkering en av de nærmeste dagene i forbindelse med branntragedien.

Pårørende kan ringe telefonnummer 70 08 13 00. Her vil de bli videreformidlet til kriseteamet i Herøy.