Lys og blomster  plassert utenfor bygården i Urtegata i Oslo kort tid etter dødsbrannen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX/SCANPIX)
Lys og blomster plassert utenfor bygården i Urtegata i Oslo kort tid etter dødsbrannen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX/SCANPIX)
Lys og blomster  plassert utenfor bygården i Urtegata i Oslo kort tid etter dødsbrannen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX/SCANPIX)
Lys og blomster plassert utenfor bygården i Urtegata i Oslo kort tid etter dødsbrannen. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX/SCANPIX)

Politiet går dør til dør

Søndag foretar politiet uttspørring av vitner og naboer til bygården i Urtegata 31 i Oslo hvor seks døde natt til lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Samtidig er arbeidet med å fastslå identiteten til de seks som døde i gang. Det er ikke klart hvor lang tid det vil ta for Rettsmedisinsk institutt å identifiere alle de omkomne.

En kvinne er i tillegg lagt inn på Ullevål sykehus med lettere røykskader.

Les også: Hawi ble reddet - venninnen savnet

Kalt inn ekstramannskaper

Politiet fortsetter søndag med tekniske undersøkelser på brannstedet og utspørring av vitner og naboer til bygården. Det er kalt inn ekstramannskap for å gå dør til dør i området i nærheten av branntomten.

- Politiet vil foreta en rundspørring i nabolaget, sier informasjossjef Unni Grøndahl ved Oslo politidistrikt til tv2nyhetene.no.

Krimteknikere som arbeider på branntomten opplyser til tv2nyhetene.no at de tekniske undersøkelsene ta flere dager.

Les også: De omkomne forsøkte å flykte

Tips om brannstifter

Politiet har fått flere tips om at en brannstifter kan stå bak brannen. Ingen av tipsene skal dreie seg om konkrete personer.

Det var natt til lørdag det brøt det ut en brann i trappeoppgangen til Urtegata 31 på Tøyen i Oslo. Brannen spredte seg til rømningskorridorene og gjorde det vanskelig for folk i bygget å rømme. Det førte til at mange personer måtte komme seg ut gjennom vinduene.

- Det var en dramatisk redningsaksjon som skjedde før vi klarte å gå i gang med å slukke brannen, sier vakthavende brannsjef Nils Kristiansen til TV 2.

Kan ha vært en brannfelle

I august i år påpekte brannvesenet flere feil i Urtegata 31. I rapporten som tv2nyhetene.no har fått tilgang til fremkommer det flere feil.

- Vi påpekte blant annet at det var lagring av søppel i rømningsveiene. Og vi påpekte at det også var mangler ved noen dører ut fra korridorene og inn i rømningsveien, sier vakthavende brannsjef Nils Kristiansen til TV 2.

Les mer: Kan ha vært en brannfelle

Politiet har opprettet en pårørendetelefon. De som lurer på hvordan det har gått med venner og familie kan ringe nummeret 22 66 91 89.

Dette har vært den verste brannen i Oslo siden 2. verdenskrig.