Bilde frigitt av den indiske marinen viser marinedsoldater ombord i et piratskip i Andenbukta 13. desember. 23 pirater ble tatt til fange ifølge indiske myndigheter.  (Foto: Indian navy/Scanpix/AFP)
Bilde frigitt av den indiske marinen viser marinedsoldater ombord i et piratskip i Andenbukta 13. desember. 23 pirater ble tatt til fange ifølge indiske myndigheter. (Foto: Indian navy/Scanpix/AFP)

Indiske marinesoldater fanget pirater

23 pirater var i ferd med å kapre et handelsskip da de ble arrestert i Andenbukta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De arresterte skal være fra Yemen og Somalia. Ifølge indiske myndigheter hadde piratene mengder av ulovlig våpen og annet utstyr om bord i skipet da de ble pågrepet.

Piratene skal overleveres til myndighetene i landene hvor de kommer fra, heter det i en melding fra myndighetene.

Holdes som gisler

Det har de siste månedene vært flere titalls angrep i området. Forrige måned ble en supertanker lastet med råolje verdt 800 millioner kroner kapret. Skip og mannskap er fortsatt gisler.

Før helgen ba USA FNs sikkerhetsråd om utvidede fullmakter i kampen mot de somaliske sjørøverne.

Den indiske marinen hevdet i forrige måned å ha angrepet og senket en sjørøverskute. Senere viste det seg at dette var en thailandsk fisketråler.

Nei til våpen mot pirater

Mellom seks og sju norskkontrollerte skip har vært forsøkt kapret i utenfor Somalias kyst denne høsten.

På grunn av de mange piratangrepene, har flere rederier har valgt å dirigere sine skip den lange veien rundt Afrika og Kapp Horn i stedet for å sende dem gjennom Adenbukta, opp Rødehavet og gjennom Suezkanalen.

Men norske rederier vil ikke utstyre sine skip med våpen for å beskytte seg mot pirater. Det ble klart på et styremøte i Norges Rederiforbund onsdag denne uken.