Staten må betale million- erstatning

Staten er dømt til å betale 31,5 millioner kroner i erstatning til ferjeselskapet Veolia Transport. Veolia har ment at staten har overkjørt dem i en anbudskonkurranse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Striden mellom Statens vegvesen og Veolia Transport Nord handler om hvilket rederi som i 2006 skulle få konsesjon på ferjestrekningen mellom Mannheller-Fodnes og Hella-Dragsvik-Vangsnes i Sogn og Fjordane.

Veolia Transport Nord leverte det laveste anbudet, men Vegdirektoratet var usikre på om selskapet hadde en stor nok reserveferje og ga konsesjonen til konkurrenten Fjord1. Deres bud var på 6,5 millioner kroner mer enn Veolias, skriver Stavanger Aftenblad.

Veolia likte dette dårlig og fikk i fjor over 600.000 kroner i erstatning for arbeidet transportkonsernet hadde hatt med å utarbeide anbudet. Vegdirektoratet anket saken til lagmannsretten, det samme gjorde Veolia.

Lagmannsrett ga Veolia medhold, og staten ble denne uken dømt til å betale erstatning for tapt nettofortjeneste. Staten må betale 31,5 millioner kroner. Det er summen retten anslo at selskapet ville ha tjent på ferjekonsesjonen i de åtte årene den varer. I tillegg må staten betale sakskostnader på til sammen 640.000 kroner. (©NTB)