STILLER TIL NETTPRAT: Kjetil Siem svarer på dine spørsmål.  (Foto: SOLUM, STIAN LYSBERG/SCANPIX)
STILLER TIL NETTPRAT: Kjetil Siem svarer på dine spørsmål. (Foto: SOLUM, STIAN LYSBERG/SCANPIX)

Vil ha Drillo-elever i NFF

Kjetil Siem mener at Norges Fotballforbund nå må åpne dørene for drillosgenerasjonen.

Norges Fotballforbund har ikke funnet plass til noen fra den suksessrike drillogenerasjonen i sin organisasjon. Nå mener tidligere leder av Norsk Toppfotball, Kjetil Siem, at tiden er overmoden for å gjøre noe med det.

- Flere av dem har jobbet en del i norsk klubbfotball og gjort det veldig bra. Og tiden er moden og overmoden for at disse ressursene kan bidra mer inn mot landslaget og fotballforbundet, sier han til TV 2 Sporten.

Og fra sin base i Sør-Afrika er Siem tydelig på at etterfølgeren til toppfotballsjef Per Mathias Høgmo bør hentes fra denne gjengen.

- Det hadde vært tjenesteforsømmelse å ikke se på de kandidatene fra den generasjonen. Det er ikke mange, for du må ha sportslig administrativ erfaring. Da har du Bratseth, Fjørtoft og Bohinen som må være kandidater. Med Rune som en klar nummer-1-kandidat.

Siem mener også at NFF bør rådføre seg med heltene fra 1990-tallet i jakten på Åge Hareides erstatter.

- Det er tøft å si at det ikke fins kompetanse i NFF til å gjøre jobben. Men samtidig er det ingen tvil om at det fins mye kunnskap utenfor NFF. Da er tilbake til drillosgenerasjonen som har kompetente mennesker med meninger, og mer erfaring.