Andy Schleck  (Foto: HORACIO VILLALOBOS/EPA)
Andy Schleck (Foto: HORACIO VILLALOBOS/EPA)

Lille-Schleck satser Tour

- Jeg er for ung for å kjøre både Giroen og Touren, sier Andy Schleck.

Andy Schleck regnes som en av de største sykkeltalentene i proffsirkuset, og har allerede blitt kalt «den neste Lance Armstrong» i Tour de France-sammenheng.

Den 23-årige CSC-Saxo Bank-rytteren markerte seg for alvor med sin andreplass i Giro d'Italia i 2007. Deretter fulgte han opp med solid kjøring og den hvite ungdomstrøyen i årets Tour.

Møter ikke Lance
Det blir imidlertid ingen Shleck på startstreken i årets Giro, der blant annet Lance Armstrong, Carlos Sastre, Denis Mentsjov og Ivan Basso stiller opp

- Jeg er for ung for å kjøre både Giroen og Touren samme sesong. Hovedmålet mitt neste år blir derfor Touren. Jeg skal konsentrere meg ett hundre prosent på den, sier Schelck til Cyclingnews.

- Giroen er ikke et enklere etapperitt, faktisk er det hardere enn Tour de France. Men Touren er Touren, legger luxembourgeren til.

En Ardenner-seier?
Lagkameraten til Kurt Asle Arvesen - og lillebroren til Fränk Schleck - skal ellers spisse inn en formtopp til de såkalte Ardenner-klassikerne i april: Amstel Gold, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

- Kanskje jeg kan ta en seier i en av de tre? Det blir min første målsetting i 2009, slår Schleck fast.