Justisminister Knut Storberget (t.v.) og Arne Johannessen i Politiets fellesforbund. (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)
Justisminister Knut Storberget (t.v.) og Arne Johannessen i Politiets fellesforbund. (Foto: Falch, Knut/SCANPIX)

Ingen løfter fra Storberget

Skarp kritikk fra justisministeren under fredagens møte med politiets organisasjoner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arne Johannessen i Politiets fellesforbund sto i spissen for delegasjonen som fredag møtte justisministeren. Krisen i politietaten sto på dagsordenen.

Mens politiet sliter med bemanningen og forlanger høyere lønn, har det i høst vært en rekke alvorlige voldsepisoder på gata i landets byer. Knut Storberget mener imidlertid det ikke er noen åpenbar sammenheng mellom politikrisen og volden på gata.

279030

Irritert

- Det er uttalelser som er kommet i media, særlig i forbindelse med tragiske hendelser, som jeg har reagert skarpt på. Det har jeg gjentatt i møtet i dag, sa Storberget.

Han har vært irritert på at fagforeningen skal ha benyttet tragiske enkeltsaker som et argument i lønnskampen. Samme dag som voldsofferet Jonas Pedersen (31) døde, uttalte leder i Oslo Politiforening Sigve Bolstad at slike tragiske hendelser kan skje som følge av bemanningskrisa i politiet.

Optimister tross alt

Forbundsleder Arne Johannessen tok til seg kritikken.

- I den grad det kan oppfattes som et utspill som kobler en tragisk sak opp mot en sånn situasjon, er det uheldig, sier Johannessen.

Møtet fører neppe til mer politi i gatene, men partene er langt mer optimistiske når det gjelder å finne en løsning på konflikten.