Romania Norge  (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Romania Norge (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Håndballjentene hottere enn Scarlett

I kamp mot Scarlett Johansson og Nobelkonserten, vant Norges håndballjenter klart.

De var allerede klare for semifinalen. Likevel valgte 990.000 tv-seere å benke seg foran apparatene for å følge håndballjentenes kamp mot Romania, samtidig som Scarlett Johansson blomstret på scenen i Oslo Spektrum.

Over halvparten så håndball
Håndballjentene har gitt folket en nesten 14 dager lang førjulsfest. I går slo de til igjen, med seier over Romania i en kamp uten betydning.

Selv om semifinaleplassen allerede var sikret, fulgte 990.000 TV 2-seere håndballyndlingene i 37-31-seieren mot Romania i den siste mellomrundekampen - noe som ga en markedsandel på 54,5 prosent.

Dermed vant ikke Marit Breiviks jenter bare kampen mot Romania, de vant også kampen om tv-seernes gunst, i hard konkurranse mot verdensstjernene som var samlet til NRK-sendt Nobelkonsert i Oslo Spektrum.

Scarlett Johansson, Michael Caine, Diana Ross med flere hyllet fredsprisvinner Martti Ahtisaari foran 574.000 seere på statskanalen, noe som ga en markedsandel på 33,2 prosent.

-Dette forteller først og fremst at håndballjentene har gjort en heltemodig innsats, og at de gir tv-seerne stor glede i en travel førjulstid, sier informasjonssjef i TV 2, Marianne Røiseland.

Høyere tall
Så langt har 800.000 seere i snitt fulgt Norges kamper under håndball-EM. Under forrige EM - i 2006 - var tilsvarende tall på samme stadium i turneringen 666.000 seere.

Lørdag klokken 16.30 spiller håndballjentene TV 2-sendt semifinale mot Russland. Vinner de den, venter enten Spania eller Tyskland i finalen på TV 2 søndag klokken 16.30.