Stein Bagger melder seg for politiet i Los Angeles (Foto: Reuters)
Stein Bagger melder seg for politiet i Los Angeles (Foto: Reuters)

Her melder bedrageren seg for politiet

Den norskfødte bedrageren Stein Bagger ber alle om unnskyldning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den danske avisen Ekstra Bladet har vært og besøkt den bedragerisiktede dansken i fengselet i California i USA. I intervjuet kommer det fram at Bagger og hans familie var truet på livet og at han har gitt utpresserne mye penger.

Etterlot kone og barn i Dubai

Bagger sitter i Santa Ana City Jail og forteller til den danske avisen at han følte seg så redd i Dubai at han stakk av fra hans kone og datter der nede og etterlot seg en håndskrevet lapp med beskjeden «Jeg er nødt til å komme meg vekk en tid - ta vare på vår datter».

Deretter skal Bagger ha fløyet fra Dubai til New York hvor han lånte penger av sin svenske forretningspartner Mikael Ljungman, leide seg en bil og kjørte så hele veien fra New York til Los Angeles hvor han meldte seg hos politiet sist lørdag.

Den norskfødte direktøren i det danske IT-firmaet, IT Factory, Stein Bagger, etterforskes også i en overfallssak
 (Foto: Michael Altschul / SCANPIX DANMARK)
Den norskfødte direktøren i det danske IT-firmaet, IT Factory, Stein Bagger, etterforskes også i en overfallssak (Foto: Michael Altschul / SCANPIX DANMARK)

600 millioner er borte

Bagger er siktet for bedrageri mot flere danske og utenlandske banker og ble ettersøkt da han forsvant fra Dubai i forrige uke.

Bedrageriet skal da ha vært i størrelsesorden rundt 600 millioner kroner og stammer fra det danske selskapet IT-Factory, hvor Bagger var ansatt som direktør.

- Det har vært et helvete

Bagger sier i intervjuet at det skjedde to episoder i Dubai som fikk ham til å tenke at hvis han ikke kom seg vekk nå ville livet hans være over.

- Mitt liv har vært et helvete de siste fire årene. Jeg er blitt truet på livet og min families liv med skytevåpen mellom 25 og 30 ganger, sier Bagger til Ekstra Bladet. Han ønsker ikke å fortelle hvem som kom med truslene men innrømmer at de ville ha svært mye penger fra ham.

- Det var folk som var tett på meg - også fysisk. De ville ha svært, svært mye penger og de fikk dem, sier Bagger til avisen.

- Alt skal på bordet

Selv om han nå sitter i fengsel blant mordere og voldsdømte føler han seg tryggere enn på lenge.

- Jeg er glad at alt nå er avslørt og jeg vil samarbeide med politiet når jeg kommer hjem. Alt skal på bordet og jeg er glad at marerittet er over, sier Bagger i intervjuet.