Fotballillustrasjon (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
Fotballillustrasjon (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

Spiller til frisk odds

Dristig variant på dagens spillforslag.

Spillforslag 12. desember, frist kl. 20.25:
17 Chesterfield - Macclesfield B 3,75
25 Ajax - NAC Breda (0-1) H 1,95
Totalodds: 7,31

Trives best på fremmed gress
League Two. Ikke uventet Chesterfield og Macclesfield lagt seg i ingenmannsland midt på tabellen. Chesterfield spilte utsatt kamp i FA-cupen tidligere i uken, og må ut i omkamp etter 2-2 mot Droylsden, som holder til to divisjoner under. 0-3-2 på de fem siste seriekampene.

Forsvarerne Lowry og kaptein Page er begge usikre til kveldens oppgjør.

Etter en god periode har Macclesfield bare tatt ett poeng på de to siste. Tapet kom for suverene Wycombe, mens hjemmekampen mot Bury sist ble avsluttet med en spiller mindre på banen. Flynn (f) er dermed suspendert i dag, men ellers er det ingen problemer.

Macclesfield har vært hakket bedre borte enn hjemme. Mot formsvake Chesterfield synes vi borteoddsen er et spennende spill.

Klasseforskjell på lagene
Eredivisie. Ajax kniver med AZ om tabelltoppen. 1-1 mot Utrecht i forrige hjemmekamp, etter full pott på de seks første hjemme i Amsterdam. Enoh (m) er tilbake etter å ha stått over med skade sist. Real Madrid-klare Huntelaar (a) fortsatt ute.

NAC Breda holder fortsatt en sterk tredjeplass, men har røket på stygge tap de to siste kampene. Sterke 4-1-1 totalt på fremmed gress. Motstanden har imidlertid vært av den enkle sorten underveis, her møter de et lag av en helt annen klasse. Blant flere skadefravær er Matthew Amoah, som er nummer tre på toppscorerlisten i divisjonen med 11 fulltreffere.

Ajax ble minnet om at de ikke er uovervinnelige i forrige hjemmekamp. Fire av seks seirer på eget gress har dekket handikapp. NAC sitt eneste bortetap kom med hele 0-4 for ordinære Sparta på forrige reise. 1,95 holder til en plass på bongen.

Øvrige vurderte kamper:

5 FSV Frankfurt - St. Pauli 2,70 2,85 2,20
Tabelljumbo Frankfurt med ny poengdeling sist. Fortsatt redusert av flere skadefravær defensivt. St. Pauli er et utpreget hjemmelag.Tapte de fire første på fremmed gress, men med 1-1-1 på de tre siste reisene har det også blitt kontakt med opprykksstriden. Sliter tungt på midtbanen, der gode Goufan har vært ute en stund, i dag mangler også Trojan og Schultz med henholdsvis skade og karantene. Hjemmeoddsen er i tråd med markedet for øvrig, uten at spill på et lag med én seier av 16 mulige frister.

7 Koblenz - FC Ingolstadt 04 1,80 3,05 3,40
Sett bort fra vertenes poengstraff, skiller det kun ett poeng mellom lagene, begge nærmere ned- enn opprykk. Felles har de også at formen er laber og en poengfangst som i all hovedsak foregår på eget gress. Lomic (f) er suspendert. Midtbanespillerne Cha og Bender er nylig tilføyd skadelisten til Koblenz, der også en del spillere av mindre betydning befinner seg. Ingolstadt mangler fortsatt bare Lokvenc, som til gjengjeld er et klart savn i den offensive biten av spillet. Vi går for en H til sammenlignbar odds.

15 Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 1,35 3,85 5,70
Bundesliga. Vertene uten baklengs de fire siste, dog ingen forlengs heller de to foregående. Her mønstrer trolig Jürgen Klopp en formasjon med tre spisser etter den svake forestillingen mot Bielefeld. Spesielle 2-6-0 hjemme på intense Weserstadion. Kehl (m) og Dede (a) stadig på skadelisten. Gjestene har tapt 1-3 tre ganger på rad, og med det inntatt jumboplassen. Daems (f) soner for fem gule, ingen skadefravær av nevneverdig betydning. Normalt tre greie poeng for hjemmelaget, noe som gjenspeiler seg i betalingen.

16 Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach (0-1) S 2,00 3,60 2,50
Ved siden av seks poengdelinger, har Dortmund vunnet 3-0 og 4-0 på eget gress hittil. Inkludert forsprang har gjestene har 2-2-3 borte. Vertene bør ta en klar seier her.

19 Lincoln - Accrington Stanley 1,80 3,05 3,40
League Two. Lincoln har mistet formen helt og bare tatt ett poeng på de fem siste. Vingen N’Guessan er suspendert, Kovacs (f) returnerer. Gjestene som ventet på nedre halvdel, men fornyet kontrakt bør gå greit med rivaler som er idømt poengstraff. Som vertene spiller de ofte uavgjort. Forsvarsspillerne Cavanagh og Richardson står på skadelisten. Hjemmeoddsen litt under hva andre tilbyr, og dermed enda lenger unna spillbar.

21 Brighton - MK Dons S 2,65 2,80 2,25
League One. Brighton har kun ett poeng på de fire siste, og har nå kun lagene på nedrykk bak seg. Virgo (f) soner karantene. Toppscorer Murray forventes klar, usikkerhet rundt Kuipers (k) og McLeod (m). Dons er nyopprykket, uten at det hindrer laget i å blande seg inn i en ny opprykksstrid. Kom fra seks strake triumfer før Scunthorpe ble for sterke i toppkampen sist. Midtbanespillerne Leven og Puncheon er usikre. Gjestene skal ha en bra sjanse til å komme tilbake på vinnersporet her. Betalingen er såpass god at borteseieren kan vurderes.

23 Albinoleffe - Frosinone 1,65 2,70 3,65
Serie B. Albinoleffe tre poeng unna play off, fem foran dagens motstander. Frosinone har lite flatterende 0-3-6 på fremmed gress. Martino (a) er suspendert for hjemmelaget, som også har et par skadefravær. Gjestene sliter fortsatt med flere skader, tre angripere er ute. Hjemmeseier på en normal dag.

26 Al Ahly - Pachuca CF 2,50 2,60 2,15
VM for klubblag. Kampen spilles i Tokyo. Meksikanske Pachua gikk til topps i Copa Südamericana for to år siden, og er som egyptiske Al Ahly rutinerte i denne sammenhengen. Borteoddsen er over gjennomsnittet.

Vurdert av Magnus Wattne