Tyler Cassidy bles kutt og drept av politiet torsdag.  (Foto: AFP/SCANPIX/)
Tyler Cassidy bles kutt og drept av politiet torsdag. (Foto: AFP/SCANPIX/)

Australsk politi drepte Tyler (15)

Skutt i brystet i skatepark.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Australsk politi bekrefter at de skjøt og drepte 15 år gamle Tyler Cassidy i byen Melbourne sør i landet torsdag kveld. Gutten, som ble skutt i en skatepark, skal ha truet politimennene med kniver før skuddene falt. Knivene ble stjålet fra et kjøpesenter i nærheten tidligere på dagen.

Fordømmer skuddene

Politiet skjøt først skremmeskudd og pepperspray mot gutten, men situasjonen skal ikke ha roet seg, og gutten ble skutt i brystet. Han døde på stedet.

På lørdag ble en gresk gutt skutt av politiet i Aten, og dette utløste voldsomme opprør mot myndighetene. Det er ikke meldt om liknende protester i Australia, men familien har fordømt drapet.

- Hele familien og venner av Tyler Cassidy er forferdet etter politiets handlinger går, uttalte familien i en pressemelding. De hevder at politiet burde forhandlet mer med gutten, og at det kunne reddet livet hans.

Unormal oppførsel

Politiet forteller at de ble tilkalt etter at flere mennesker hadde sett en ung mann oppføre seg unormalt.

- Han skrek og hylte, og hadde en vill oppførsel. Han var bevæpnet med to kniver, sier Tim Cartwright i det lokale politiet, som fremholder at utfallet ble tragisk, men at det ikke var noe som kunne vært gjort annerledes.

Hendelsen vil nå bli gransket.

Fordømmer drapet: Familien mener politiet skulle gjort mer for å roe situasjonen før sønnen ble skutt.  (Foto: AFP/SCANPIX/)
Fordømmer drapet: Familien mener politiet skulle gjort mer for å roe situasjonen før sønnen ble skutt. (Foto: AFP/SCANPIX/)