Larsen  (Foto: TV 2/)
Larsen (Foto: TV 2/)

- Blir tøffere enn sist

Tonje Larsen mener at de norske jentene må holde et høyt tempo i spillet for å slå Russland.

Ohrid (TV 2 Sporten): Tonje Larsen har vært en av Norges mest stabile spillere i Makedonia. Forsvarsdronningen har vært limet i det norske forsvaret, og i fraværet av Gro Hammerseng og Katja Nyberg har 33-åringen vist at hun fortsatt kan, også i angrep.

Siste hinder før finalen er Russland, og Larsen forventer seg et bedre russisk lag enn det som Norge knuste i Møbelringen Cup.

- Det er et bra lag. Vi spilte mot dem i Møbelringen, og da hadde vi et godt tak på dem. Seinere har de fått med seg noen nye spillere, blant andre Polenova, som tar mye skuddansvar. Det blir tøffere nå enn sist, men vi skal stå bra i forsvar og kjøre kontra på dem, sier Larsen.

Russland tapte gruppefinalen mot Tyskland, men benyttet den ubetydelige kampen til å hvile spillere. Siden OL har russerne nesten mistet et helt lag, men Jevgenij Trefilov kan fortsatt mønstre klassespillere som Irina Poltoratskaja, Emilia Turey og Elena Polenova. Larsen toner ned betydningen av den store utskiftningen.

- De har hatt en utskiftning, men vi har mange nye spillere vi også. Vi skal slå dem uansett, uansett hvem som står på banen. Tempo blir viktig, understreker Larsen.

Hun roser Norges mesterskapsdebutanter. Mot Romania viste Heidi Løke og Camilla Herrem at de ikke står noe tilbake for veteraner som Kari Mette Johansen og Isabel Blanco.

- Når de har kommet inn så har de tatt ansvar og gått på mål. Det har gått veldig bra. Nå skal vi til den finalen, sier Larsen.