Irakiske soldater inspiserer resstauranten etter et angivelig selvmordsangrep utenfor Kirkuk 11. desember. (Foto: Emad Matti, © AP Photo)
Irakiske soldater inspiserer resstauranten etter et angivelig selvmordsangrep utenfor Kirkuk 11. desember. (Foto: Emad Matti, © AP Photo)

55 drept i Irak

En bombe gikk av inne på en restaurant i Kirkuk og drepte 55 personer, melder irakisk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet mistenker at en selvmordsbomber har ansvaret for å ha tatt livet av 55 personer inne i en restaurant nær byen Kirkuk, nord i Irak. Rundt 120 personer skal være skadet i eksplosjonen, ifølge politiet. Det melder nyhetsbyrået AP.

Politisk motivert

Angrepet skal ha skjedd samtidig som representanter for kurdiske myndigheter og arabiske ledere var samlet på restauranten for å diskutere en løsning på den vedvarende etniske spenningen mellom de to folkegruppene. Blant annet skal medlemmer president Jalal Talabanis parti, «the Patriotic Union of Kurdistan» ha vært til stede.

Trolig selvmordsangrep

Det hersker fremdeles usikkerhet rundt hva som faktisk skjedde. En talsmann for det irakiske innenriksministeriet skal ha fortalt at eksplosjonen skyldes en bilbombe, mens minst et vitne mener å ha sett en selvmordsbomber aktivere et belte fullt med eksplosiver inne på restauranten.

- Jeg leiet konen min og ledet henne ut av restauranten. På vei ut så vi flere døde mennesker, forteller Salam Abdullah, en 45 år gammel kurder til AP.

Ingen har tatt på seg ansvaret for eksplosjonen som skjedde i et område som befolkes av både Kurdere, Arabere og Turkmenere.

Mange familier var samlet på restauranten for å feire den siste dagen i den religiøse høytiden Eid a-Adha og angrepet skal være det blodigste i Irak på nesten seks måneder.