OMTALT SOM LESBE: Siv Jensen ble omtalt på NRK P2 som lesbisk. (Foto: Erlend Aas)
OMTALT SOM LESBE: Siv Jensen ble omtalt på NRK P2 som lesbisk. (Foto: Erlend Aas)

NRK nekter Siv lesbeunnskyldning

Kringkastingsrådet akter ikke å be Siv Jensen om unnskyldning.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I et møte i Kringkastingsrådet torsdag avgjorde rådet at det ikke vedtok å ta klagen fra Carl-Erik Grimstad til følge.

Klagen kom etter at en av NRKs morgenkåsører, doktorgradsstipendiat Monica Wegling, omtalte Frp-formann Siv Jensen som lesbisk.

Siv Jensen sa i en kommentar til tv2nyhetene.no at hun ikke følte seg krenket av uttalelsene Wegling kom med i kåseriet.

Men kåseriet vakte sterke reaksjoner hos statsviteren Carl-Erik Grimstad, som tidligere har publisert boken «Privatlivets ufred»,

- Hun fortjener en unnskyldning

Grimstad hadde klaget på morgenkåseriet som ble sendt i P2 i november, og mente at Siv Jensen fortjente en unnskyldning fra kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas. Også Frps generalsekretær Geir Mo synes det var riktig at saken ble behandlet i Kringkastingsrådet.

- Selv har jeg ikke for vane i tide og utide å ta politikeren Siv Jensen i forsvar, men jeg håper kringkastingssjefen vil benytte anledningen til å be partilederen, i egenskap av privatperson, om unnskyldning i dette tilfellet, skrev Grimstad i klagen.

- Brøt ikke med Vær Varsom-plakaten

I avgjørelsen fra Kringkastingsrådet heter det at rådet vedtok å ikke ta klagen til følge, fordi rådet ikke har funnet brudd på Vær Varsom-plakatens § 4.3.

Ifølge NRK var Kringkastingsrådets medlem Kine Hellebust overrasket over at Grimstad i denne saken hadde reagert på vegne av noen andre.

- Dersom Jensen selv hadde bedt om å få en unnskyldning saken vært en annen. Jeg skjønner ikke hvorfor Carl Erik Grimstad her skal utbasunere. Humor er individuelt, så hvem skal bestemme hva som er krenkende? Det blir feil at klageren skal bestemme at Jensen bør være grusomt skuffet, sa Hellebust.

Grimstad: - Feigt av K-rådet

Grimstad er ikke imponert over hvordan Kringkastingsrådet har håndtert denne saken.

- Jeg forstår at de har gjort det på et formelt grunnlag og synes dette er litt feigt. Jeg synes de godt kunne tatt utgangspunkt i hva som har skjedd, fordi saker om privatlivets fred er ofte slik at man gjerne unngår å klage for å unngå blest om forholdet. Når man rører i møkk så lukter det, sier Grimstad til NRK..