Frank Schleck (Foto: THIERRY ROGE/REUTERS)
Frank Schleck (Foto: THIERRY ROGE/REUTERS)

Schleck: - Har ikke bekymret meg

Men både Fränk Schleck og Bjarne Riis jubler etter dopingfrifinnelsen.

Tirsdag besluttet Luxembourgs antidopingbyrå å frikjenne Fränk Schleck etter at syklisten tidligere i høst ble koplet til dopingskandalen Operasjon Puerto.

- Har ikke bekymret meg
Frikjennelsen blir naturlig nok mottatt med jubel både i Team CSC-Saxo Bank-leiren og hos Schleck selv.

- Først og fremst er jeg glad for at jeg har fått en mulighet til å bevise min uskyld. Jeg er stor respekt for arbeidet Luxembourgs antidopingbyrå gjør og jeg har vært 100 prosent til rådighet for undersøkelsene deres. Jeg har ikke bekymret meg, for jeg vet at jeg ikke har gjort noe galt. Nå kan jeg fokusere på arbeidet mitt og den nye sesongen som er i gang om ikke så lenge, sier Schleck til sykkellagets nettsider.

- Vår tillit til Fränk har vært berettiget
Også sportsdirektør Bjarne Riis er meget fornøyd etter frikjennelsen av stjernerytteren.

- Vi er særdeles glade for å høre at Luxembourgs antidopingbyrå har valgt å henlegge saken i forhold til Fränk Schleck. Det forteller oss at den forklaringen har har gitt oss og våre sponsorer har vært tilfredsstillende og stemmer overens med deres undersøkelser av saken, sier Riis.

- Det var fundamentalt for oss at Fränk ikke hadde vært involvert i den spanske saken og vi har nå fått bekreftet at den tillitten vi har vist Fränk har vært fullt berettiget. Det har ikke vært en enkel tid for ham, men jeg er overbevist om at han kommer styrket ut av dette og kommer toppmotivert tilbake til den nye sesongen, sier Riis.

- Ambassadører for en ren sport
Sportsdirektøren understreker at laget hans fremdeles vil markere seg sterkt i kampen mot doping.

- Samtlige av våre ryttere er, og skal være, ambassadører for en ren sport og med vårt banebrytende antidopingprogram kan vi dokumentere at vi arbeider på riktig måte. Vi føler selv at vi har markert oss sterkt i utviklingen av en troverdig sykkelsport og det skal fortsatt være vårt varemerke, sammen med de resultatene vi skaper på landeveien, sier Riis.