Makedonia fans  (Foto: OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS)
Makedonia fans (Foto: OGNEN TEOFILOVSKI/REUTERS)

- Et beryktet «helveteshøl»

Den makedonske hjemmefansen skaper elektrisk stemning i Skopje.

Se håndball-EM direkte i vårt livesenter

Sveriges sjanser til å nå semifinalen er svært små etter braktapet for Tyskland mandag.

Flere resultater må gå de blågules vei, og svenskene må dessuten slå vertsnasjonen Makedonia i kveld - i mareritthallen i Skopje.

Se reportasjer og sammendrag på vår EM-portal

Har du en håndballtrener i magen? Spill EM-manager her

Makedonias hjemmekamper blir som regel spilt i et lurveleven uten like. Pipekonsert mot motstanderne - over høyttaleranlegget - og 6000 fanatiske tilskuere på tribunen vil gjøre jobben uhyre vanskelig for Sverige i kveld.

Mellomspillet i Håndballguiden: Tabell | Terminliste | Spillerstaller | Toppscorer

Det får Sveriges assistenttrener Per Johansson til å ta fram igjen kjælenavnet de makedonske tilskuerne tidligere brukte på hjemmearenaen.

Se reportasje i videovinduet øverst!

- Skopje er jo et beryktet «hell hole». Det er helt vilt her nede, det er en slags ultra-fanatisme som råder på tribunen, og de lever med laget sitt. 6000 tilskuere som står hele kampen, kaster ting inn på banen og hetser motstanderne er ikke hverdagskost. Men her nede virker det som alle midler er tillatt, sier Johansson.

- Atmosfæren her er unik, kontrer Makedonias Dragana Pecevska.

- Det er fantastisk å spille her. Alle roper til oss, og vi spiller bedre her enn andre steder, mener Kometal Petrov-spilleren.

Svenskene går uansett til kampen med skrekkblandet fryd.

- Vi har vært i hallen og opplevd stemningen. Det er vanskelig å vite hvordan det kommer til å bli, men det er jo utrolig spennende å få ta del i en sånn kamp som det helt sikkert blir i morgen, sier Matilda Boson, som ikke tror det vil stå på svenskenes psyke.

- Jeg håper og tror vi tåler å stå imot det makedonerne har å komme med.