Aksel Lund Svindal  (Foto: Alessandro Trovati/AP)
Aksel Lund Svindal (Foto: Alessandro Trovati/AP)

Alpinkongene roser Aksel

Aksel Lund Svindal er stinn av selvtillit etter suksessen i Beaver Creek - og får skryt av Lasse Kjus og Kjetil Andre Aamodt.

Aksel Lund Svindal tok en kort tur innom hjemlandet tirsdag ettermiddag - etter suksesshelga i Beaver Creek og før ny konkurranse i Val D'isere. Men alpintkongen klager ikke på tett program, og fortsetter gjerne triumfferden helt fram til han har sammenlagtseieren i verdenscupen.

Aksel Lund Svindal har endelig landet etter det imponerende comebacket i Beaver Creek i helga, der han tok utfor- og super-G-seieren og en 3. plass i storslalåm.

- Jeg er fortsatt litt ør i hodet etter reisen. Men det er deilig, jeg kjenner at det har skjedd noe som gjør sjela godt, smiler Lund Svindal.

Se intervju med Aksel Lund Svindal i videovinduet øverst i saken!

Men comebacket får han ikke nyte lenge – onsdag morgen drar han til Val D'isere og gjør seg klar for et nytt verdenscuprenn til helga.

- Det er VM-løypa som jeg aldri har kjørt før, så det blir spennende. Det er bare å gi gass, så blir det bra.

Tror på sammenlagtseier
Både Norges tidligere alpintkonger, Lasse Kjus og Kjetil Andre Aamodt, tror Lund Svindal tar verdenscupseieren sammenalgt denne sesongen.

- Det er et historisk sus over det han har gjort, og det er ingen tvil om at han er en av Norges største idrettsmenn, sier Aamodt.

- Sjansen er stor for at han vinner sammenlagt. Jeg tror det blir ekstremt vanskelig å slå ham, mener Kjus.

Selv er han litt mer beskjeden, men har fortsatt stor tro på seg selv.

- Så lenge jeg kjører bra, har jeg muligheten til å gjøre det bra. Men jeg vil analysere minst mulig.

- Men du har troa?

- Ja, selvfølgelig, avslutter Lund Svindal

Se Lasse Kjus skryte av Aksel Lund Svindal her (saken fortsetter under):

278608

Ny sponsoravtale
Det er ikke bare det sportslig suksess for for Lund Svindal og kompani om dagen. Tirsdag kunne Norges Skiforbund presentere en ny sponsoravtale med investeringsselskapet First Securities.

Avtalen løper over to år, til etter OL i Vancouver, og innebærer at telemarkkjørerne får 500.000 kroner, mens alpinistene får 4,5 millioner kroner.