Trond Sollied (Foto: RONNY HARTMANN/AFP)
Trond Sollied (Foto: RONNY HARTMANN/AFP)

Sollied vil snakke med NFF

Hører gjerne hva Fotballforbundet har å si.

TV 2 Sportens fotballekspert Bengt Eriksen mener Trond Sollied er rett mann til å overta for Åge Hareide.

- Jeg synes Trond Sollied er og forblir en soleklar kandidat til å ta over landslaget. Vel å merke hvis han vil være norsk landslagssjef og ikke fotballtrener for et klubblag, sa Eriksen til TV 2 Sporten etter at det ble kjent at Hareide trakk seg.

Hvem mener du bør overta for Åge Hareide? Stem til høyre og gi din begrunnelse i kommentarfeltet nederst i saken!

Heerenveen-trener Trond Sollied ble overrasket da han fikk beskjed om at Åge Hareide har trukket seg som landslagstrener, men legger ikke skjul på at han gjerne tar en prat med ledelsen i Fotballforbundet.

- De må gå gjennom klubben, siden jeg er ansatt i Heerenveen. Men det er heller ikke verre enn det. Det er ikke Adolf Hitler som skal kontaktes heller, sier Sollied til VG.

- Må finne en spillestil som passer oss
Suksesstreneren har tidligere uttalt at han kan tenke seg å trene Norge, og han er klar på hva som er viktig når Hareides etterfølger skal finnes.

- Norge kan aldri spille som Brasil eller Spania. Vi må finne en type stil og en spillestil som passer oss, spille på de styrkene vi har og finne svakhetene til motstanderne. Jeg har ikke tro på at en italiener skal komme til Norge for å bli landslagssjef, sier Sollied.

Kan pendle
Selv om Sollied nå trener Heerenveen i Nederland har han en leilighet i belgiske Gent, der han også har vært trener tidligere. Han mener det ikke er et problem å være norsk landslagstrener selv om han ikke skulle bo i Norge.

- Nei, geografien spiller ingen rolle. Morten Olsen (Danmarks landslagstrener) bor jo i Belgia, sier Sollied til Dagsavisen.

Skulle Heerenveen sette seg på bakbeina kan Sollied imidlertid bli en dyr mann å hente inn, for treneren har en toårskontrakt med sin nederlandske klubb.

- Det betyr at jeg må kjøpes fri fra kontrakten, sier Sollied.

Se intervjuet der Bengt Eriksen lanserer Sollied som kadidat her:

278451