Vålerenga (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Vålerenga (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Stoler på VIF

Med storformen inntakt får Shampo & co. tillit på dagens spillforslag.

Sjekk TV 2 Sportens oddsprogram for dagens øvrige vurderte kamper.

Send «Rekdal» til 1984 for å motta daglige oddstips på SMS (kr 5,-).

Mandag: Dobbelen traff

Spillforslag 9. desember, frist kl. 18.25:
10 Stjernen - Vålerenga B 1,75
45 Reading - Blackpool (0-1) H 2,15

Totalodds: 3,76

Flott borteodds
Get-liga. Det har vært en meget turbulent tid i Stjernen de siste ukene, men etter flere svake resultater ser de nå ut til å være på gang igjen. 4-2 hjemme mot Comet, ble sist fulgt opp med en sterk 5-2 seier mot Storhamar på Hamar. De imponerte i den kampen, og det er kanskje ikke tilfeldig at de står med full pott etter at lønna endelig kom inn på konto hos spillerne.

De tar her i mot serieleder VIF, som er landets klart beste lag om dagen. I helgen tok de en knusende 10-2 seier hjemme mot Lørenskog, og 14-1-1 på de 16 siste kampene er intet annet enn imponerende. De har banket Stjernen to ganger hjemme på Jordal denne sesongen, men tapte 1-4 da de gjestet Fredrikstad i oktober. Dette var dog før VIF fant storformen, og Stjernen er et lag de vanligvis har et meget godt tak på.

Stjernen har kun slått VIF i 2 av de 24 siste møtene, og vi tviler på at de makter å pynte på den statistikken her i dag. Vi tror gullfavoritten fra Oslo tar nok en seier, og forsøker noen kroner på B.

Overlegne på eget gress
Championship. Reading viste styrke ved å vinne 1-0 med ti mann borte mot Barnsley. Utvisningen av Jimmy Kebe var kontroversiell, og er påklaget. Manager Steve Coppel vil vente på avgjørelsen før han offentliggjør startoppstillingen. Brynjar Gunnarsson leverte en sterk søknad om startplass ved å komme inn fra benken og bli matchvinner. Lånespiller Liam Dickinson fra Derby har blitt en braksuksess i Blackpool. Han har scoret fire mål på 105 minutters spill, og puttet begge i 2-0-seieren over Charlton. Ingen nye problemer med mannskapet for boss Grayson.

Reading har scoret 28 mål på ti hjemmekamper denne sesongen. Nytente Liam Dickinson er mannen å holde orden på her. Fikser Reading-forsvaret det, tror vi på ny handikapp-seier på Madejski.

Vurdert av Tage Barstad og Ole Bratseth